tag:blogger.com,1999:blog-6981923195139193337.post2923374434423725206..comments2024-01-12T18:54:26.042+02:00Comments on Ruokablogi Pallolaajennus: Kehitys kehittyyJussi Koivistohttp://www.blogger.com/profile/14064054606944447058noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6981923195139193337.post-45347757822100552152011-01-14T18:20:33.983+02:002011-01-14T18:20:33.983+02:00Voisilmäblogin testattu sämppäriohje, hyvää
Hot d...Voisilmäblogin testattu sämppäriohje, hyvää<br /><br />Hot dog -sämpylät (4 kpl)<br /><br />2 tl sokeria<br />1 ¼ tl kuivahiivaa<br />½ dl lämmintä vettä (42′C)<br />1 dl lämmintä maitoa (42′C)<br />1 rkl rypsiöljyä<br />1 tl suolaa<br />n. 3 ½ dl vehnäjauhoa<br />voiteluun: munanvalkuainen<br /><br />Sekoita sokeri, kuivahiiva ja lämmin vesi. Anna hengailla 5 minuuttia kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää maito, öljy ja suola (huomaathan, että maidonkin tulee olla lämmintä). Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 5-10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu kovasti käsiin, lisää jauhoa tarpeen mukaan, mutta vältä laittamasta jauhoa yhtään enempää kuin on pakko. <br /><br />Kohota taikinaa lämpimässä, ei-vetoisassa paikassa 1 ½ tuntia. Jaa sen jälkeen taikina neljään osaan ja pyörittele hodarisämpylän muotoisiksi. Erityisen ilmavia sämpylöitä saat, kun litistät taikinapalan kevyesti suorakaiteen muotoiseksi, nipistät ylä- ja alareunat yhteen ja sen jälkeen vielä sivureunat yhteen, ja nipistelet taikinan “saumaa” niin kauan kunnes pala on sopivan kokoinen ja muotoinen (joo, tällä tekniikalla ei tule erityisen silmää hiveleviä yksilöitä).<br /><br />Asettele leivinpaperin päälle ja kohota muotoiltuja sämpylöitä liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele valkuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kohonneet ja ruskettuneet kauniistiUnknownhttps://www.blogger.com/profile/04214664445152939077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6981923195139193337.post-90483098980617964892011-01-14T11:32:37.485+02:002011-01-14T11:32:37.485+02:00Osta sellasia mausteisia pitkiä nakkeja, ne soppii...Osta sellasia mausteisia pitkiä nakkeja, ne soppii hyvin sinne väliin. En muista merkkiä enkä mitää nyt tähän hätään.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6981923195139193337.post-67402269932792896002011-01-14T10:24:23.908+02:002011-01-14T10:24:23.908+02:00Pitänee ehkä kokeilla. En ole kyllä sämpyjä vuosii...Pitänee ehkä kokeilla. En ole kyllä sämpyjä vuosiin leiponut...<br /><br />En ole mikään nakkiasiantuntija. Olen ottanut sellaisia kuorettomia pikkunakkeja lähinnä sen mukaan, että niissä olis lihaa jonkun verran. Merkkejä en muista.Jussi Koivistohttps://www.blogger.com/profile/14064054606944447058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6981923195139193337.post-47297373714455907122011-01-14T09:47:42.307+02:002011-01-14T09:47:42.307+02:00En tiedä, löytyykö kaupasta mitään syötäviä. Kotit...En tiedä, löytyykö kaupasta mitään syötäviä. Kotitekoiset on ykkösiä, vähän jyväismmätkin sämpyläjauhot käy oikein hyvin. Jos ei ole leipurin vikaa, niin sitten vaan leipähyllylle etsimään suosikkia.<br />Tapaan leipoa hodarisämpylöitä kerralla enemän, niitä löytyy sitten pakastimesta himon iskiessä. Mikä nakki maistuu parhaiten?Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.com