10.9.2011

Borssia ilman nakkeja

Jos menet Ukrainaan ja tilaat borssia, eteesi lyödään kaalikeittoa. Jos taas menet Ruotsiin ja sanot "borsjtj tack", saatat saada keittoa, jossa on nakkeja. Jos taas haluat, että vaimo kokkailee borssia koto-Suomessa, saatat joutua käymään monessa kaupassa. (Ja ehkä myös vaihtamaan vaimoa, kansalaisjourn. huom.)

Jukoliste ei nimittäin meinannut löytyä raaka punajuurta marketeista. Ehkä ne on lainattu Kreikkaan? En tiedä, mutta sinänsä en voi asiasta ketään syyttää, koska en itsekään aiemmin ole sitä koskaan ostanut. Ei kai kiinnosta kauppiastakaan ihan yhtä paljon kuin keppana.

Keskioluen ohella myös punajuuresta on kuiten iloa, jos sitä jaksaa vain keittää ja heittää sopivasti muuta apetta joukkoon. Meikä ainakin diggaili. Lihaa siinä pitää kuitenkin olla, joku raja kaikille kasvisintoilijoille, ihan tiedoksi vain Roihuvuoreen ja muualle. Kokeilkaa siis.

P.S. Olen muuten antanut itseni ymmärtää, että Neuvostoliitto-vainaassa naiset käyttivät punajuurta poskipunan korvikkeena, kun maassa kaikesta humpuukista, kuten meikeistä, oli pulaa. Siinäpä pallisvinkki budjetistaan tarkoille naisille.

2 kommenttia:

  1. Outoa, Oulussa on ainakin joka pirun kaupassa punajuuria, täällä ei juuri muuta ole syötykään viime aikoina.

    VastaaPoista
  2. Täälläkin on punajuurta - onneksi! Ja borts on hemmetin hyvää muonaa (ilman lihaakin), sulla on hyvä vaimo :)

    Kokeiles joskus syysspydäriä eli kotomaisia juureksia keitettynä ja spydärinä (mukana myös punajuurekkaita) -> hyvää, halpaa ja maun mukaan lihan kaveri lisää sitäkin, tämä suosittaa!

    VastaaPoista