14.5.2012

DIY French Doggy Dogg

Kirjoittelin Haaparannalta ostamistani Frenchdog-tarpeista jo aikana ennen Jytkyä. 9.10.2010 blogissamme julkaistiin aikansa klassikoksi muodostunut teos "Ranskalainen Koira". Sen koommin en ole kaupoista French Dog –sämppäreitä löytänyt, en ainakaan kotimaastamme. Tuntuvat olevan tiukassa kuin hyvät jääkiekon pelaajat, eho eho. Viikonloppuna kävin katsomassa myös Ruotsin puolelta, mutta turhaan. Päätin taas dominate the industry heidän omassa pelissään.

Kotitekoisiin French Dogeihin tarvitset seuraavat ainekset:

1 pussillinen vehnäsämpylöitä
1 akkuporakone
1 paketti nakkeja
1 pullo valkosipulikastiketta tai vastaavaa mönjää

Huoltoasemien Ranskankoira-monopoli on mennyt jopa niin pitkälle, että tavalliset vehnäsämpylätkin halkaistaan jo leipomossa, jotta niihin ei voisi porata reikiä nakkia varten. Kannattaa siis olla tarkkana leipähyllyllä. Ainakin Vaasan vaaleat lounassämpylät soveltuvat projektiimme vallan mainiosti ja niiden leveä ruumiinrakenne mahdollistaa myös kahden nakin koirailun.

Poranteräksi kannattaa valita mahdollisimman kookas terä, jotta sormin tai jollain muulla ruumiinosalla tapahtuvaa aukon venyttelyä tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän. Aukko kannattaa venyttää melko isoksi, jotta saat roiskittua mönjät sisälle kokonaisvaltaisesti. Itse suosin valkosipulikastiketta, mutta muutkin epäterveelliset aineet soveltuvat tarkoitukseen mainiosti.

Nakit kannattaa käristää grillissä tai pannulla, höyryttääkin saa mutta se ei mielestäni sovellu tähän tarkoitukseen. Sämpylän lämmitys toimii parhaiten mikroaaltouunissa, jolloin se ei muutu liian rapeaksi.

Näillä ohjeilla pääset jo pitkälle! Mikäli keksit reseptiin uusia innovaatioita, kirjoitathan ne kommentteihin tai facebook-sivuillemme! Jos satut tietämään mistä aitoja French Dog –sämpylöitä saa, ilmoita ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti