3.2.2011

77% rasvaa

Kävin taas Ruotsissa, mutta jätetään tällä kertaa tuon makunautintojen Atlantiksen hehkuttaminen toisaalle. Puhutaan siitä mitä ostin sieltä.

Majoneesin luulisi lepyttävän Koivistolle närkästyneet sidukkapirkot ja tyydyttävän viime aikojen liian terveelliseen bloggailuun pettyneet lukijat. En ole ravitsemuksen ammattilainen, mutta uskoisin että majoneesi ei ole siellä painonvartijoiden top vitosessa. Olin jo kirjoittamassa raakasuklaasta, goji-marjoista ja maca-jauheesta, mutta palautteen takia käsittelenkin superfoodin sijasta majoneesia.

Tätä kyseistä Kavlin kamaa luultavasti saa Suomestakin, mutta väliäkö tuolla. En nimittäin normaalisti osta majoneesia, mutta diggailen siitä kyllä. Tykkään Hesestä enemmän kuin mäkkäristä vain ja ainoastaan ylenpalttisen majon kanssa lutraamisen takia.

Lainaan nyt Kavli Äkta Majonnässin ravintoselostetta 100 gramman osalta:

- hiilihydraatteja 3 (kolme) grammaa
- proteiinia 1 (yksi) gramma
- rasvaa 77 grammaa
- 19 grammaa syöpälajitelmia

On täysin pakko arvostaa, että tuosta mömmöstä on löydetty yksi gramma proteiinia ja se on vielä pitäny kirjata selosteeseen. Kai siinä joku laki on takana, muttei siinä mitään järkeä ole. Voin kuvitella kuinka joku bodari tribaalifarkuissa ja naisten teepaidassa etsii majoneesia, jossa olisi eniten protskuja.

Itse voitelin majolla sämpylät hampurilaisiin, mukava vivahde normaalin dressingin kaveriksi. Lisää hamppareista ja Ruotsin ostoksista vielä myöhemmin.  Pakko myöntää että majoneesi on tervetullut lisä meikäläisen hampurilaisiin. Se helpottaa suurikokoistenkin suupalojen upottamista tämän pronssiveistoksen sisuksiin. Voin suositella.

3 kommenttia:

  1. Sivuhuomautuksena, Painonvartijat ovat lopettaneet Suomessa toimintansa, osaksi varmaankin sen takia että yhä useampi on tajunnut että ei se rasva olekaan sitä maailman pahinta ja lihottavinta myrkkyä. Eli eipä mennyt tämäkään postaus ihan nappiin. Hyvä yritys kuitenkin :)

    VastaaPoista
  2. Pahoittelen. Suosittelen ettet etsi faktatietoa blogistamme, koska se harvoin sitä sisältää.

    VastaaPoista
  3. Faktatiedossa mäkin suosittelen kääntymistä joko kirjaston tai tohtori Tolosen puoleen.

    VastaaPoista