27.2.2011

Epäilyttävä parivaljakko

En otsikollani viittaa Jim Carreyyn ja Jeff Danielsiin, vaan pizzaan. Tuota kohtaratkeavaa pizzareunasyöntivaisyömättömyysäänestystä tehdessäni hengitin kuvan lätyn naamaan. Söin sen ja vasta sitten aloin ihmetellä kombinaatiota, joka oli hieman outo.

Kyseessä on Krunan Kotipizzassa nautittu pepperonia ja tonnikalaa sisältävä lätty. Ihan listalta. Jotenkin hieman oudontyylinen yhdistelmä jälkikäteen. Pepperonimakkaraa ja tonnikalaa. Missä muualla kuin pizzassa moinen yhdistelmä edes on mahdollinen.

Seuralaisekkani on edessään tonnikalaa ja paprikaa sisältävä pizza. Se on jo loogisempi, vaikka ei ehkä täysin looginen sekään. Mitä tonnikalan kanssa voi syödä pizzassa? Ei hevillä tule mitään mieleen. Ennen muinoin muistaakseni diggasin tonnikalapizzoja, siis se oli yksi pizzavaiheistani muksuna. Ehkä. En muista sitten, mitä muuta niissä oli...

Tonnikala muutenkin ollut paitsiossa viime vuodet. En edes muista, milloin olisin viimeksi sitä ostanut. Kaupungintalolla olen salaateissa sitä syönyt, mutta se ja tämä pizza ovat ainoita. Ehkä pitäisi ostaa tölkillinen ja testailla taas. Edes opiskeluaikoina en syönyt tonnaria, mutta sehän onkin mielestäni virheellisesti nimetty opiskelijaruoaksi. Edes yök-hiutaleet eivät ole niin edullisia kuin väitetään, väitän. Ehkä onnettomat opiskelijat kasarilla söivät vain sitä, nykynuoriso vetää nuudeleita...

8 kommenttia:

  1. Muuten, perusteluna tuolle että en syö reunoja pizzasta on se, että pizzan ollessa yleensä aivan liian iso tällaiselle pienelle tyttöihmiselle niin haluaa tietysti mahansa täyttää sillä parhaalla osuudella eli ei-reunalla, koska täytteistähän siinä ollaan maksettu! Varmaan söisin reunatkin kyllä jos jaksaisin.

    VastaaPoista
  2. tonnikala, katkarapu, aurajuusto!

    VastaaPoista
  3. Söin vähän aikaa sitten tonnikala-aurojuusto-anans-pizzaa. Hittolainen, uusi suosikki. Enkä edes pidä aurajuustosta!

    VastaaPoista
  4. what grows together, goes together, they say

    VastaaPoista
  5. Kuten on mainittukin, niin tonnikalan kanssa menee muutkin veden elävät, kuten katkaravut, eivätkä erilaiset juustotkaan pahitteeksi ole. Ja pitsathan on sitä paremman makusia mitä vähemmän (lukumäärällisesti) täytteitä, joten ei niitä väkisin tarvitse alkaa keksimään lisää.

    VastaaPoista
  6. Kolmoskerroksen nainen1. maaliskuuta 2011 klo 9.59

    Olen aikoinaan tilannut Il treno -nimisen ravintolan pizzalistalta Al tonnon eli tonnikala-salami-sipuli -pizzan, ja syönyt sitä siitä lähtien. Se on ihan parasta! Ja pizzasta syödään reunat ehdottomasti. Suosittelen muutenkin runsasta syömistä näin flunssa-aikana niin jaksaa paremmin. Itse nautin tänäaamuna pikku naukun Rhum Pecoul -nimistä rommia (54 %), kun yskitti. Ei yskitä enää, mutta työhuoneessa hieman tuoksahtaa. Mutta siis suosittelen! :)

    VastaaPoista
  7. tonnikala-ananas-salami-jalopeno-valkosipuli ! \n/

    VastaaPoista
  8. Aivan mahtava blogi pojilla.

    Otan osaa pizzakeskusteluun; ehdoton suosikkini on jo 90-luvulta saakka ollut tonnikala-aurajuusto-ananas-(puna)sipulipizza. Ei ole pettänyt kertaakaan, mahtavat maut ja näillä aineilla on helppo vertailla pizzerioita keskenään. En ole tainnut yli viiteentoista vuoteen muuta komboa edes maistaa jotain roiskeläppiä lukuunottamatta.

    VastaaPoista