19.2.2011

Mandariinin makua menneisyydestä

Jo hyvin nuoressa iässä erotin virheettömästi hyvän pahasta. Silppurilla ei ollut saumaakaan Leonardoa, Rafaelia, Donatelloa ja Michelangeloa vastaan. He-man kepitti Skeletorin joukot selkeällä marginaalilla ja Akakabooto ei ansainnut edes luonnonsuojelijoiden sympatiaa. Muistan myös maistaneeni puolivahingossa mandariinin makuista Fantaa. Sekin oli hyvää. Muistan myös että nautin huikkani lasipullosta, kenties Sodankylässä pizzeria Pizzapirkossa. Limsan täytyy olla hyvää jos muistaa ensimmäisen huikan vielä 20 vuotta myöhemmin!
Siitä lähtien Fantan siemailuni on ollut vajavaista. Tavallinen, appelsiinin makuinen Fanta on ihan hyvää, mutta mandariini on parempaa. Joko en osannut etsiä, tai mandariinia ei ollut Suomessa tarjolla vuosikausiin. Kaikki oli hyvin, mutta pinnan alla kiehui..

Juoma on lähes saman väristä kuin tavallinen Fanta ja etikettikin on ainakin nykyään melkein samanlainen. Itseasiassa ostin tuonkin pullon vahingossa vain yllättyäkseni positiivisesti kotona. Maku on pehmeämpi ja selkeästi mandariininen, joka kirpaisee maullaan enemmän kuin hapollaan.  Kampe kannattaa tarkastaa välittömästi. K-kaupoissa on tällä hetkellä plussakortti tarjouksessa neljä pulloa vitosella. Se on alle euron puteli panttien jälkeen!

Löysin netistä adressin mantskufantan puolesta! Onnittelut adressin avaajalle Linda Heralalle, FIGHT THE POWER GIRL! 97 allekirjoitusta neljässä vuodessa ja muutoksen pyörät lähtevät pyörimään. Toivottavasti tämä maku pysyy valikoimissa hamaan tulevaisuuteen, eivätkä tulevat sukupolvet kasva kieroon ilman mandariinin makuista janojuomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti