15.8.2010

Höystö

Ruoannimet ovat kaksipiippuinen juttu. Jotkut nimet lupaavat aika paljon. Yksi tällainen on "höystö". Jostain syystä se kuulostaa viekoittelevalta, varsinkin jos siihen lisätään jotain muuta kaunista, kuten pekoni.

Toisaalta jokainen suomalainen on koulutettu pelkäämään epämääräisiä ruokanimiä. Kaikkihan muistavat yläkouluajoilta tutut "Skeittarin padat" ja muut, joihin yleensä oli yhdistetty kaikki alkuviikon ruoat ja lisätty vielä urheilukentän vanha moukarihäkki makua antamaan.

Nämä asiat pyörivät mielessäni, kun suuntasin kohti Ylioppilasaukion Unia männäviikolla. Broileri-pekonihöystö osoittautui ihan jeesruoaksi, vaikka ei kaikkia nimensä hienouksia lunastanutkaan. Pekonin kanssa on vaikea mennä metsään. Parempaa safka oli kuin miltä kanaviilokkimainen ulkonäkö antaisi odottaa. En vain tajua ananasta ruoassa, mutta se kai vaan oon minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti