Kuva 1. Oikea tapa kääriä tortilla. |
Kuvassa numero 1 näet oikean tavan kääriä tortilla, tuolla tavalla maksimoit täytteen määrän ja varmistat sen että pääset nuolemaan myös lautasta. En arvosta sitä tyyliä, jossa puolet vehnätortillasta käännetään tuohon päälle, törkeää täytepinta-alan hukkaa. Yleensä teen tortsut jauheliha- tai kanalisukkeella, mutta tortillan formaatti on niin poskettoman nerokas, että kasvishommatkin toimivat kiitettävästi. Pääosa täytteestä tulee kuitenkin vihreästä materiasta ja makukin tulee salsasta. Ja kola korjaa virheet.
Kuva 2. Oikea tapa nauttia tortilla. |
Mitään edullisinta makiaahan tortillat eivät ole, erilaisia aineksia joutuu ostamaan vinon pinon, ja salsasoossitkin tuppaavat olemaan melko kalliita. Mutta täysin hintansa arvoista apetta ne kyllä ovat. Täytteiden monimuotoisuus pitää ruokaformaatin tuoreena vaikka tuollaisella meksikolaisella viikkokuurilla. Jauhelihan voi välillä vaihtaa kanaan ja kokeilla välillä kasviksenakin.
Tortilloihin palataan tämän blogin puitteissa varmasti useita kertoja tulevaisuudessa, kun hihassa nyt sattumoisen on suhteellisen intohimoinen menneisyys kyseisen herkun kanssa.
Onko se vanaha kuoma Bunk Moreland taustalla? Taitaa olla! Motherfucker.
VastaaPoistaTottakai! Motherfucker!
VastaaPoistaMä oon vähän eri mieltä. Kyllä tortsun pohjalle kannattaa tehdä taite, sellainen pieni. Syöminen on siistimpää ja siksi nopeampaa. Nopeampi syöminen on aina parempi.
VastaaPoistaNiin tietty tuolta lopusta tuo lärpäke vähän taitetaan siihen päätyyn, muttei helvetissä enempää. Väitätkö Jussi tosissaan että nopeus on tärkeämpää kuin mestarillinen koko?
VastaaPoistaEhkä pitää tehdä toinen postaus jossa kuvaillaan tarkemmin "oikeaa" tapaa syödä tortilla!
Iso, jonka pystyy syömään nopeasti, on parempi kuin vähän isompi, jonka kanssa joutuu tupeltamaan.
VastaaPoistathe wire ja tortilla! huh-huh!
VastaaPoista