On vaarallista mennä lounaalle tutkimatta ruokalistaa etukäteen. Kävin keskiviikkona Kansallisarkiston Amicassa, ja oli käydä hullusti. Silmäsin listaa vasta paikanpäällä: Ensimmäinen ruoka oli kasvissose-joku ja sen perässä oli kanttarelli-mikälie. Onneksi kolmas ja viimeinen pelasti, sillä se oli mättölounaiden mestari, pyttipannu.
Lounaspyttäristä olen ennenkin kirjoittanut. En edelleenkään oikein sitä ymmärrä, mutta täytyy sanoa, että Amican pyttäri oli kyllä hyvää. Erityiskiitoksen ansaitsee salaattipöytä. Ei siinä ollut kuin paria sorttia, mutta mukavan pienen lisukesalaatin siitä sai. Yleensä tarjolla on vain kolmeen kertaan raastettua porkkanaa. Kun ensin vetää tuollaisen pommin mahaan ennätysvauhdilla, fetaa ja oliiveja sisältävä salaatti käy mukavasta jälkiruoasta.
Hintaa setille tuli muistaakseni 6,30 e.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti