5.12.2012

Makkaraperunat? What do you all know about makkaraperunat?

Ernest Schackleton oli tutkimusmatkailija, joka viime vuosisadan alussa matkaili etelänavalla. Tunnetuin hänen matkoistaan on yritys kulkea koko Etelämantereen poikki. Yritys epäonnistui alkuunsa ja muuttui pitkäksi ja jäiseksi selviämiskamppailuksi, josta koko retkikunta tosin selvisi hengissä.

Elias puolestaan oli kersantti, joka piti tähdistä. Niissä ei ollut oikeaa eikä väärää, ne vain olivat. Eliaksesta emme tiedä edes etunimeä. Emme tiedä kersantin etunimeä, koska hän oli kersantti. Merijalkaväessä se kelpaa etunimeksi. Kuten tiedämme, Elias kuoli dramaattisesti Platoonissa vuonna '68.

Nämä kaksi miestä olivat mielessäni, kun paarustimme kollegan kanssa Hesburgerille vajaa viikko sitten. Oli helvetillinen lumimyräkkä, eikä olisi kannattanut nokkaansa ulos työntää. Tästä oli kuitenkin sovittu, että "Hesen taksari" käydään testaamassa ja lounasravintolan tarjonta todella tylsää. Emme joutuneet vetämään veneitä perässämme kuten Ernest, mutta välillä hoipertelimme kuin Elias. Pääsimme kuitenkin perille lämpöiseen.

Emmekä matkanneet turhaan. Voi olla, että se johtui siitä, että odotukseni olivat hyvin matalalla, mutta hyvältä maistui ja kokokin oli kelvollinen. HK:n blöötä makkara ja suutuntumaltaan aika hyvä. Joutunen joskus toistekin kokeilemaan näitä, sillä makkaraperunoita ei Helsingistä päiväsaikaan ihan helposti kotiutetakaan.

En kuitenkaan edelleenkään ole ollenkaan vakuuttunut Hesen kebabista enkä aio kyllä kokeillakaan. Mutta, jos näin oikein, fish & chipsejä niiltä saa myös. Kaikenlaista.

Lopuksi vielä the making of -henkinen dokumentaarielokuva matkastamme. Esikoistuotantoni, joka ei kyllä valitettavasti pysty välittämään sään todellisuutta kotikatsomoihin. Musiikin sävelsin itse. RIP Elias.
1 kommentti:

  1. tärkein tieto puuttuu. Rovaniemellä sitä sanotaan makkaraherkuksi. Tai sanottiin ennen kuin puukiipijpt ja muut kimittäjät teki koskikadusta kävelypätkän.

    VastaaPoista