28.9.2010

Onhan teillä vettä kotona.. ja kolaa kauppa täynnä!80- ja 90-luvun kovimmat jutut ovat tehneet ryminällä paluutaan. Turtlesit tulivat takaisin, samoin Transformerssit ja Princekin tulee keikalle Suomeen. Samoin paluun on tehnyt myös Sodastream, jonka erittäin asiallisen mainoksen menneiltä ajoilta voit oheisesta videosta tarkastaa. Sodastreamhan on se kuuluisa "limukkakone", jollainen oli minun nuoruudessani itseäni onnekkaimmilla ipanoilla. Tuon mainoksenhan on päässyt näkemään ainakin Super Mario VHS-kasettien alussa. Näin aikuisiällä pääsin kokeilemaan päivitettyä laitetta ja pakko kyllä todeta että voi jumalauta mitä tuubaa! Jos laite ei ole tuttu, videosta hiffaa sen idean ja periaatteen. Sodastreamilla siis tehdään vedestä limpparia, aika messiastason lupaus. Vedestä kolaa, jos se onnistuu niin maksan kymmenykseni oitis!

Odotukset olivat korkealla, sillä hämärät muistikuvat lapsuudesta antoivat olettaa, että limpska olisi oikeasti hyvääkin. Sihauttelimme vedestä vissyä ja ohjeen mukaan sen jälkeen pitää tuutata makuaineet sekaan. Tärisevin, poikamaisin, käsin tartuin lasiini ja maistoin. Maistoin toisenkin kerran ja muodostin diagnoosin kolan laadusta, ja se ei kyllä miellyttänyt. Sodastream kola maistuu samalta kuin laimea kossukola, mutta se ei silti mene päähän, eikä ainakaan tietääkseni sisällä viinaa. Vitutus tietysti sumentaa arvostelukykyä, mutta muuten tästä ei paljon säväreitä irtoa. Ohjeannostelulla litku oli laimeaa ja liian tuhtina seoksena suorastaan pahaa.

Uskoisin että kola on juomista haastavin, ja olen luultavasti makutuomareista kriittisemmästä päästä, joten muut maut varmasti tyydyttäisivät enemmän. Pitänee joskus kokeilla, mutta todellista poltetta sihautteluun on hankala tämän pettymyksen jälkeen löytää. Vissyt vissyinä ja kolat kaupasta.

1 kommentti:

  1. Joo kyllä kola on noista vaikein. Kerran oon onnistunu tekemään ok -makusta.
    Muut maut on sitten ihan esanssi mehuja niiku limut yleensä. Ja nyt uutuutena kauppoihin tulleet ns. makuvedet on ihan jees, jos maku vissyistä tykkää.

    PS. toi mainos on ollu myös olipa kerran ihminen vhs alussa.

    VastaaPoista