13.9.2010

Metsästäjän pizza

Joskus on pakko syödä pizzaa. Esim. silloin, kun joudut ruokatunnillasi käymään syöttämässä velipoikasi kilpikonnaa ja Kotipizza on ainoita logistisesti järkeviä ruokapaikkoja. Voi minua.

Vasta syödessäni tajusin, että taisin edelliskerrallakin syödä cacciatoran (ital. metsästäjä). Se ei ole oikeaa meininkiä, mielestäni ruoassa pitää olla kivasti vaihtelua, jos mahdollista. Ja jos joku vääräleuka sanoo, että "entäs juustot", niin niissä se vaihtelu ei ole mahdollista.

Aika ok pizza. Siinä on tuota pizzatäyteskaban voittajaa, salamia, jota oliivit ja paprika säestävät. Varmaan sen takia söin taas samaa pizzaa, kun melkein kaikissa listan lätyissä on joko ananasta tai sieniä. Ei jaksaisi.

Toinen, epäilyttävämpi, yhtäläisyys edelliskertaan oli kola. Kotsarissahan (keksin sanan lennosta) on lounastarjous, jolla saa juoda limpparia niin paljon kuin haluaa. Epäilen, että Krunan Kotipizza diilaa laimennettua kolaa. Nyt ja edelliskerralla sen ph-arvo on tuntunut epäilyttävän alhaiselta. Kaljastahan tuo on tuttu väite, että lähiräkälät möisivät laimennettua Koffia, mutta limonadista harvinaisempi.

Kai sekin katteessa kuitenkin näkyisi. Mutta miten sen sitten todistaisi? Olo kuin Georgella Seinfeld-sarjassa, jossa hän epäili, että kulmakuppilan ginger ale on vain kokista ja spriteä sekoitettuna. Kumpaakaan ei voi todistaa ihan helpolla. Kuitenkin makunystyni epäilevät asiaa vahvasti (ja pikavertaus laittikolaan ja fantaan vahvistivat epäilyjäni), joten aion vastaisuudessa syödä ko. mestassa vain pakon edessä.

6 kommenttia:

 1. Siis mitä, kilpikonnat syövät myös pizzaa..?

  VastaaPoista
 2. Kilpparit vetelee kasviksia, mutta designated turtle feeder syö pizzaa.

  VastaaPoista
 3. kyllähän jo back in the days TMNT veteli pizzaa

  VastaaPoista
 4. Haha, tuo on kyllä totta. Ne ei tainnu paljon muuta syödäkään. Pitänee infota velimiestä.

  VastaaPoista
 5. Kolan laihuus voipi johtua myös siitä, että hanan kola-aines oli lopussa. Mulla on tullut joskus yhessä Kotipizzassa mukiin ensin vaaleanruskeaa juomaa ja tarkistuksen jälkeen pelkkää soodaa. Anna siis sille Kotsarille vielä yks mahdollisuus!

  VastaaPoista
 6. Meidän suomalaisten ongelma on se, että me vain purnaamme, emme koskaan avaa suutamme, kun siitä olisi hyötyä. Tämä laihuus tuli vastaan myös ekalla kerralla ja silloin kävin sanomassa asiasta myyjälle. Se ei vastannut, ei sanonut oikein mitään. Eikä ainakaan tehnyt mitään. Toisella kertaa en viitsinyt itseäni kiusata sanomalla, jos siitä kerran mitään hyötyä ei ole kuitenkaan...

  VastaaPoista