1.9.2010

Kurkun korvike?

Joskus hitaina aamuina aamupalani koostuu muustakin kuin pienestä lasillisesta kolaa. Silloin yleensä vedetään pari ruisleipää tai paahtoleipää, jugurtteja en syö sillä saan sokerini jo kolasta. Kuten aiemminkin todettua, olen perinteinen kaveri, leivälle laitetaan Oivariinit, kinkku tai meetwursti, ehkä juustoviipale ja kurkkua. Tomaatti on vähän menettänyt arvoaan viime aikoina. Peruskamaa siis, ei juuri keulita millään hienoilla, uhanalaisilla avant garde mössöillä, tai Mongolian ojista kynnetyillä juurenpätkillä.

Artikkelin aamuna päätin kuitenkin repäistä ja kyseenalaistaa yhden leipäkomboni osista. Tähän ruokablogiin parhaiten sopi kurkun korvaaminen jollain muulla, tässä tapauksessa identtisen kokoisilla viipaleilla pepperonia. Aika miehekäs linjaus, ja nätin näköinenkin, mutta pakko myöntää että perinteitä tulen tulevaisuudessakin vaalimaan. Tuorekurkku kuitenkin tuo sitä tiettyä raikkautta leivän päälle.

Tällaisista omia rajoja rikkovista kokeiluista saa ruokailuunsa fiiliksiä, lähinnä humoristisia sellaisia, mutta fiiliksiä kuitenkin. Jos syömisestä ei tule fiiliksiä, sama kai olisi mussuttaa jotain olematonta puuroa koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti