22.9.2010

Riisiä pussissa? Get the --- outta here

Heipä-hei arvon lukija ja tervetuloa Pallolaajennus Tutkii, Testaa ja Tuomitsee osioon. Tänään yhden miehen raatimme tuomiolla on Uncle Ben'sin semituore älyttömyys, pussiriisi.

Helppous on nykypäivän juttu ja helpottaa myös pallonautin elämää. Meikä ainakin arvostaa asioita, jotka tekevät herkuttelun helpommaksi. Välillä näkee kuitenkin sellaisia ylilyöntejä, että pakko puuttua asiaan.

Riisipusseja on ollut kaupoissa jo jonkun aikaa, mutta eipä ole tullut kokeiltua, sillä osaan ihan normaaliakin riisiä valmistaa (aka. keittää vettä). No tässä yksi päivä Kampin keskuksessa jaettiin testipaketteja, niin pitihän sitä kopata yksi matkaan.

Jutun juonihan on se, että noin kahden ihmisen annos riisiä on pistetty pussiin. Pussi heitetään kiehuvaan veteen ja annetaan sen kroolailla siellä 10 minuuttia. Sen jälkeen pussi pois ja riisit lautaselle.

Edellämainittu nimittäin kuulostaa kovin paljon riisin keittämiseltä. Suurin ero on se, että normiriisissä veden ja riisin määrä pitää mitata, mikä onkin hirveän vaikeaa. Toinen ero on se, että normiriisin kanssa ei tarvitse lopuksi pelleillä vettä tihkuvan epämääräisen pussin kanssa samalla, kun toisella kädellä kaataa kiehuvaa vettä lavuaariin, jotta voisi repiä pussin auki ja laittaa riisin sinne.

Tuomio: Ei tässä riisissä mitään vikaa ollut, tuli kypsäksi ja oli mukavan irtonaista. Ihme pelleilyä homma kuitenkin on ja varmasti kilohinnaltaan mahdottoman kallista. Ei sovi siis pihille miehelle, joka omistaa desimitan. Uskaltaako joku myöntää käyttävänsä näitä?

Jälkihuomiona mainittakoon, että onneksi tein niin killerihyvää broilerikastiketta, että ei edes harmittanut.

4 kommenttia:

 1. jostain syystä näistä pusseista aiheutuu aivan saatanallinen pulputus kattilaan verrattuna perusriisin tai minkä tahansa keittämiseen. josta tietenkin seuraa lieden siivous. dislike.

  VastaaPoista
 2. Tuo muuten on totta, metrin korkeudelle nousee geysir...

  VastaaPoista
 3. Joskus on tullut kokeiltua Pirkan vastaavaa. Kieltämättä vähän turhaa - mutta plussaa siitä, että jopa kaltaiseni kroonisen riisinkäristäjän on hankala saada pussiriisiä palamaan pohjaan!

  VastaaPoista
 4. inhoan riisin keittämistä, koska vettä on aina väärä määrä. haluisin syödä tummaa riisiä, mutta siinä keittäessä menee liian kauan. Mutta viime viikolla huomasin että Setä Ben on ratkaissut ongelman: sen tumma riisi kypsyy 10 min, ja vettä laitetaan paljon ja kaadetaan sitten loput pois! ei mitään mittaamista. Jee!

  VastaaPoista