6.4.2011

Nuoruuteni Hot Rodit

NHL:n original six kuusikkoon kuuluivat Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, New York Rangers ja Toronto Maple Leafs. Toiseen meille suomalaisille ehkä tärkeämpään alkuperäiseen nelikkoon kuuluivat Taffel Sips, Taffel Grills, Taffel Juustosnacks ja Taffel Hot Rod. Ainakin tällaisena minä muistan pienen kyläkaupan sipsihyllyn 80-90-lukujen taitteessa. Sen jälkeen markkinoille on tullut miltei rajaton määrä eri makuja ja koostumuksia. Ilmeisesti nykyajan lerppakullit vaativat enemmän.

Laitoin eilettäin helluni hakemaan lähikaupasta naksuja ja kolaa. Valmistautuessaan kauppareissulla hän tiedusteli mitä sipsejä haluan, lähikauppani kun on koomarket, eikä täten tarjoile Rainbown vihreitä. Mietin kuumeisesti ja äkkiä synapseissani välähti, Hot Rodeja tietenkin! En ollut maistellut Hot Rodeja sitten peruskoulun, joten makujälki oli jo kylmentynyt.

Aika hyviä ovat edelleen, mutta kyllä vuodet ovat olleet näille naksuille raskaita. Pienenä sipsit pystyi pujottamaan sormiinsa ja napostelemaan sillä tavalla. Nykyään se on hankalampaa, koska sipsit ovat pienentyneet tai sormeni suurentuneet. Syy saattaa myös olla näiden kahden yhdistelmä. Veikkaan kuitenkin sipsien pienentyneen, koska muutoin miehisen kroppani häpeäpilkku ovat pienet kädet. Ura olisi varmasti auennut keinosiementäjänä tai nyrkkinussijana, mutta sipseille sormeni ovat liian suuret.

Aika paljon putoaa pois Hot Rodien arvosta, jos ne eivät enää mahdu sormiin. Aikansa kutakin, myös Hot Rodeja.

10 kommenttia:

 1. Hotrodit on pienentyny! Vielä ehkä neljä-viisi vuotta sitten meni meikäläisen sormiin.
  Muutenkin se muoto muuttui samalla, ne oli ennen vähän pyöreämmän muotosia :D

  VastaaPoista
 2. Juu ne on todellakin muuttuneet! Ne oli ennen sellaisia pulleampia, ulkokaari oli pyöreämpi. Pitäsköhän perustaa joku adressi?!

  VastaaPoista
 3. Sormet ovat vain paksuuntuneet. Varmaan farkutkin kutistuneet noista ajoista, ei millään mene kiinni..? ;)

  VastaaPoista
 4. Mites Pittsburgh Pirates, Ottawa Senators, Montreal Maroons, New York Americans..?

  VastaaPoista
 5. Vittu. Pienenä oltii porukoiden kanssa Viikinsaaressa, joka on semmoinen tamperelaisten päiväretkipiknikpaikka. Isä kysy että haluunko hot dogin, enkä mä tienny mikä on hot dog ja luulin että se tarkoitti Hot Rodeja, tottakai mä halusin! Sitte se toi jonku vitun nakkisämpylän, käy vieläki sääliks sitä pientä lasta joka odotti herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä vika on nakkisämpylässä, lihava paskamakkara?

   Poista
 6. Leinonen. Menin lukemaan tämän postauksen ennen kaupunkiin lähtöäni. Arvaapas vaan mitä tarttui kaupasta mukaan ennen kotiin menoa.. Noh, Hot Roddeja tietysti. En vain voinut vastustaa kiusausta.
  Niin ja kyl nuot nyt markkinoilla olevat Hot Rodit ei ole sukuakaan niille mitä itse söin nuorena. Maku ehkä on sama mutta kaikki muu on muuttunnu; koko ja paksuus myöskin. Ihme touhua, miks kaikki pitää uudistaa?
  -Hot Roddeja syövä-ei kahvin juoja

  VastaaPoista
 7. Ne on pienentäny niitä vielä lisää... tällä viikolla ostin ja v*tuttaa! Adressin paikka, perk...

  VastaaPoista
 8. Milloin Hotrodien valmistus alkoi? 1980?

  VastaaPoista