11.4.2011

Mohis tulee, tai siis tuli aikaa sitten

Mojito on ollut keskiössä jo pitkään (drinkki mainittu muun muassa tässä mahtiartikkelissa), jo joitain vuosia ollut muodikas, muistelen. Onhan se loogista, että suomalaiset siitä diggaavat. Kuuba on tunnettu kuumasta auringosta, tiukkakroppaisista rantapojuista ja Fidelistä - Suomessa on loskaa, läskejä ja Conan O'Brienin näköinen suoralla kansanvaalilla valittu naispresidentti.

No asiaan, suuresta suosiosta kertoo se, että juomaa saa ostettua pullossa maitokaupasta. Löysin taannoin yllätyksekseni omasta pullokaapistani tyhjän VK Mojito -putelin. Pitipä siihen itsekin tutustua sit.

VK on limuviinavalmistaja, jonka tuotteisiin olen tutustunut namiskuukkelin kautta. Se onkin juoma, jota en näköjään ole käsitellyt ollenkaan. Onpa kumma. Pistänpä sen pikalistalle, mutta nyt puhuttiin mojitosta, kaupassa myytävästä.

Yksi asia ihmetyttää näissä kaupan tavaroissa. Mojitossahan ajoaineena on rommi, kuten tiedämme. Sikäli kun taas itse tunnen suomalaista alkoholilainsäädäntöä, kaupassa saa myydä vain käymisteitse valmistettuja alkoholijuomia, ei siis viinapohjaisia kuten aito mojis olisi. VK Mojito on siis käytettyä mojista. En tiedä, mitä Ernest Hemingway sanoisi moisesta...

Itse mausta hankala sanoa. Kyllähän näitä juo. Vähän vaan tulee kahdella tapaa höntti olo näistä. Ensinnäkään täähän ei ole ton käymisjutun takia mojitoa, se on syy yksi. Toinen syy on se, että nämä tällaiset juomat on vähän teinivissymäisiä. Ei niitä aikuinen kehtaa ostaa, ajattelevat että diilaan niitä nuorille :D Namiskuukkelia voi ostaa, ei muuta.

Mutta tiedättekö mistä tietää, että mojito on jo läpeensä suosittua? Niin suosittua, että kun peräkammarin persukin tietää, mistä on kyse, muodikkaampien on syytä vaihtaa drinksua. No siitä, että mojito-lonkero on keksitty. Kyllä, näin mainoksen. En oo lonkeromiehiä, mutta täytyy kansalaisjournalistin ominaisuudessa maistaa. Ja, sikäli kun tuohon etsi-toimintoon on luottamista, en ole kolalonkeroakaan arvostellut blogissa. Jos sitä yhä saa, täytyypä haukkua kama joskus. Lonkeroviikko tulossa joskus. Voin sitten samalla kertoa siitä, miten viaton mies kuuli lonkeroseksistä.

2 kommenttia:

  1. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/776113 eikö tuota myydä vain alkossa? ei kai sen sillon tarttis olla valmistettu käymisen kautta

    VastaaPoista
  2. Ostin S:stä... Onko niillä sitten eri juomat eri paikkoihin? Rommihan tuossa ajoaineeksi mainitaan.

    VastaaPoista