12.4.2011

Мурманск: Esipuhepiirakka

Murmanskin perusteella Venäjä näyttäisi näin pintaraapaisun jälkeen olevan maa, jossa kaikki on halpaa vaikka maksaisi tonnin, mutta vodka on aivan ilmaista. Venäjällä on myös paljon kulkukoiria, kaikissa paskan eri sävyissä kulkevat murret osaavat myös noudattaa liikennevaloja. Sergeit tuntuivat muutamien kohtaamisten perusteella olevan lempeää ja varsin asiallista porukkaa. Ilmainen vodka voi tietysti vääristää tilastoja. Ylitin kuitenkin rajan takaisin Suomeen mukanani lompakko, passi, puhelin ja kaksi kappaletta munuaisia.

Kuvan pullapiirakkapallukka sisälsi lihaperunasosetta ja maksoi parikymmentä ruplaa. Eli noin puoli euroa. Näitä oli mukava napata mukaan nälän yllättäessä. Tietysti kielimuuri aiheutti sen ettei aina tiennyt mitä missäkin piirakassa oli sisällä, joten pari kaalipiirakkaakin tuli maistettua.

Kuluvan viikon aikana paneudumme Murmanskin ihmetyksiin Ruokablogi Pallolaajennuksen (RBPL) näkökulmasta. Rajaltakin pääsi hyvin yli vaikka olinkin reissussa toimittajaviisumilla. En tosin ole varma mitä Sergeit olisivat sanoneet jos kuulusteluissa olisin sanonut olevani matkalla kirjoittamaan ruokablogia. Eivät varmasti mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti