25.4.2011

Keisari luomuolut ei nimensä arvoinen

Nykyään keskityn pääasiassa kehonrakennukseen, enkä kaljoittele kuin saunomisen yhteydessä. Kotioloissa saunaoluena toimii yleensä kollegankin hyväksymä Pirkka olut, jolle ei mielestäni tällä hetkellä löydy todellista haastajaa. Vähän kuin Rocky toisen Apollo matsin jälkeen.

Kyläillessäni muiden saunojen lauteilla sorrun joskus vieraisiin kaljoihin. Tällä kertaa entourageni yllytti minut ostamaan tölkillisen Keisari Luomua. Koko kansakunnan ihmetykseksi puolen litran tölkki luomukaljaa ei maksanut tuplahintaa verrattaessa tavallisiin kansansuosikkeihin. Hinta oli pyöreästi 2,5 euroa, eli jopa Karhuja ja Koffeja halvempi. Lapin Kultaahan ei juo homokaan, tai BB-Saulistahan ei ikinä tiedä. Halpa hinta on tosin luomukaljalle rajoite, en usko että kemikaalimuijan ja muiden fanaatikkojen blogeissa kirjoitettaisiin mistään näin edullisesta. Luomunhan on oltava kallista ja sillä selvä. Jos Keisari meinaa menestyä, nostaisin hinnan vähintään neljään euroon. Menee tiedostuneisiin kuin persu eduskuntaan.

Tietysti halvan hinnan ja luomuisuuden yhdistyessä olisi pitänyt jo kusetustutka toimia, mutta otin riskin. Tölkin tekstin mukaan juoma on "suomalainen suodattamaton luomuolut", haluaisin esittää tarkennusta tekstiin. Versioisin sen seuraavalla tavalla "suomalainen suodattamaton ja täten vitun pahanmakuinen luomuolut". Täytyy toki myöntää etten antanut Luomu Keisarille parhaita olosuhteita onnistumiseen, se ei nimittäin nautittaessa ollut jääkylmää, vaan pelkästään kylmää. Tästä huolimatta kalja oli kitkerää ja jälkimaultaan oikeastaan todella pahaa. En ole varma ymmärränkö mainostekstin oikein, mutta mielestäni näin paha kalja kannattaisi kuitenkin suodattaa eikä antaa kaiken töhnän valua tölkkiin. Olisi pitänyt tajuta valuttaa tuo vaikka paskaisen teepaidan läpi ennen juomista.

4 kommenttia:

 1. Oli ituhippejä vieraana ja ostin tuota olutta antaakseni itsestäni vähän paremman kuvan. Saunassa senkin yksilön join. Mua yllätti juotaessa se, että se ei ollutkaan vehnäolutta :D

  Jotenkin tuon tölkin värimaailma oli lupaillut sellaista, en ollut edes tarkistanut asiaa. Sitten kun join, niin ihmetys oli melkoinen. Onpa kumman makuista vehnistä...

  VastaaPoista
 2. Ei se ollut kitkerää, vaan mieluummin kitkerätöntä! Käyttäisin sanoja laimea ja potkuton. Tai sitten olen vain liian tottunut pontikan makuun.

  Nim. Granule -85

  VastaaPoista
 3. No jopas on. Tämähän on kyllä oikeasti yksi parhaista suomalaisista oluista ja siten hinta-laatusuhde erinomainen. Kellari myös oikein hyvä.

  VastaaPoista
 4. Taisi tulla kirjoittajalle yllätyksenä, että oluessa kuuluu olla edes hieman katkerojakin (humalasta), josta tämä havainto "kitkeryydestä" todennäköisesti johtui. Ei muuta kuin jatka Pirkan parissa, sehän on niinkuin vissyä jois. :)

  VastaaPoista