27.7.2011

Rovaniemen paras pizza

Trocaderon Veneziana: Kinkku, katkarapu, sipuli, aurajuusto, ananas ja valkosipuli.
Rovaniemi tunnetaan pizzaskenessä kaupunkina, josta puuttuu lättykansan kruununjalokivi. Kemissä on Kaken pizza, Levilläkin hotelli levitunturin herkkupizzat, Sodankylässä pizzeria Alariesto. Rovaniemellä ei oikeastaan ole sellaista korkeamman taajuuden pizzaravintolaa. On vain känkkylöitä joista saa lähes samanlaista pizzaa kuin muistakin känkkylöistä. Meiltä puuttuu sellainen paikka johon mennä syömään hellun kanssa, ilman että se tuntuu tolkuttomalta köyhäilyltä.

Pizzeria Trocadero Rovaniemen Koskikadulla on mielestäni vain känkkylä. Koskikadun liike on ollut auki vuodesta 2004 ja nettisivujen mukaan juuret vievät ysärin alkuun. Kunnioitettavaa, muttei kuitenkaan nosta osakkeita tuohon mestarien liigaan saakka. Trocadero on kaukana HJK:sta, muttei todellakaan Ropsin tapainen hännänhuippu.

Aivan kuten Busta Rhymes oli Leaders of the new schoolista ylivertaisin esiintyjä, myös känkkylästä irtoaa yksi jumalainen pizza soolouralle. Kaverini Kirppu Jukkala (nimi muutettu) oli useita kertoja sanonut löytäneensä Rovaniemen parhaan pizzan ja kyseli toistuvasti joko mr. big dick kansalaisjournalisti on maistanut? En ollut. Nyt olen ja pakko myöntää että näin valon.

Olen usein syönyt hemmetin hyviä pizzoja. Niistä tulee täysi ja rasvattu olo, aivan kuten muijilla Rocco Siffredin kuvauksissa. Pizzan syötyään ei kuitenkaan jää himoa ottaa revanssi heti suoriltaan. Peruskänkyn jälkeen on vähintäänkin tainnutettu olo, jälleen kuten muijille Roccon kuvauksissa. Söin Trocaderon Veneziana pizzan eilen, tänään heräsin tajuttoman janon lisäksi siihen että himotti lisää pizzaa. Hieraisin silmiini muurautuneet rähmät pois ja kävin keittiössä haistelemassa pizzan laatikkoa. Täytteiden täydellinen sinfonia tuoksui vielä pahvissa. Jumalauta jopa ananas sopii tähän sopivan suolaiseen kokonaisuuteen! Valkosipuli todellakin on aliarvostettu täyte, upea nyanssi tässä raskaassa sinfoniassa. Pizzan täytemäärä on valtava, veikkaisin että kaksi slaissia riittää hyvin kynäniskan duunilounaaksi. Nam!

Olisi pitänyt säästää slaissi aamuksi, tai ostaa kerralla kaksi..

6 kommenttia:

 1. Trocaderon pintsoista löytää joka kerta jotain uutta. Ensimmäisellä ei ole mitään hajua mitä tapahtuu, mutta on ihan tosi hauskaa ja kaikki on ohi aivan liian nopeaa. Toisella kerralla vain ihmettelee sen kokoa. Kolmanella kerralla alkaa vähitellen jo päästä oikean pintsan makuun. Sen jälkeen kaikki onkin yhtä juhlaa. Trocadero on parasta pintsaa, mitä Lapista saa.

  VastaaPoista
 2. Siis JOOOOO! Trocaderon pitsoissa on taikaa, olen syönyt useita ja aina ne sytyttää! Etenkin artikkelissa mainittu pitsojen kuningatar.

  -eräs hiiri

  VastaaPoista
 3. Sodankyläläisenä pakko myöntää, että Alariesto on laadukkaiden pizzojen koti (tosin tie vie yleensä Annabellaan halvempien hintojen vuoksi), ja Rovaniemellä tosiaan ainoastaan Haruno on ollut sellainen pizzapaikka, jonne tekee mieli uudestaankin. Hävettää ettei Pizzeria Trocaderoon ole tullut törmättyä vuosien varrella, voispa siis käydä tsekkaamassa!

  (PS. Näin räppihäppärinä pakko paljastaa että menit hieman pieleen: Busta Rhymes lähti Leaders of the New Schoolista eikä Lordseista ;) Henkkoht arvostan enemmän toki Lordseja, vaikka LONSin T.I.M.E. levy on melko ässä!)

  VastaaPoista
 4. Räpvirhe korjattu! Check myself befou you know!

  VastaaPoista
 5. Kuulin huhupuheita että Pöykkölän Helmi on paras pitsa -taistossa mukana hienoille ravintoloille tyypillisellä ohutpohjasella laatutäyte -vaihtoehdolla. Need to checkitout!

  -kirp!

  VastaaPoista