27.7.2011

Tervetuloa taloon, sinä hullu kalju julli

Kävin tällä viikolla pariin otteeseen piipahtamassa uudessa työpaikassani. Perinteistä tsekkailua tulevista töistä ja muusta, mihin hyppään parin viikon kuluttua. Sain myös jäätelöä ihan kivoilla lisukkeilla, kun muutamakin tyyppi oli nyt jäämässä eri syistä vähäksi aikaa lomille. Ja mikä tärkeintä, taas jouduin huomaamaan, että ei ole helppoa olla kuuluisa kansainvälinen kansalaisjournalisti.

Meinaan tuntui taas jotenkin hullulta valokuvata syömääni annosta, vaikka teenkin sen niin sulavasti, että moni ei edes huomaa. Ja totta kai olin mainostanut blogiani jo työnhakuvaiheessa ja paikallaolijoista pari tiesi asiasta, mutta siitä huolimatta, kuka helkkari valokuvaa jäätelöä? Hullun maine taas jo startista. Olin nykytyössäni siihen jo tottunut, joskin muistan, miten se herätti kyllä keskustelua ehkä semisti konservatiivisessa työympäristössä.

Ainakin kerran muistan, miten ruokalassa valokuvasin ruokaani. Eräs paikallaolija kommentoi muille: "Niin Jussihan pitää tällaista..." Kai selittääkseen muille, että mitä tää julli duunaa. Hieman myöhemmin samaisessa paikassa valokuvasin sapuskaani ja joku toinen kommentoi: "Joo, mää kuulinkin, että sä pidät..." Sana oli kiirinyt silloin, hauskaa kyllä. Onhan se rankkaa, työyhteisöt ovat muuttumattomia 25 vuotta sitten tulee joku kaljupää kuvaileen ruokaansa ennen syöntiä. Uuden paikan hämmennyksiä odotellessa.

Täytyy muuten todeta, että oli ihan mukavaa syödä jäätelöä noin. Töistä lähtiessä monesti aina järjestetään jotain kivaa kahvihetkeä. Ei niin usein alkajaisiksi kai. Pitäis ehkä alkaa lanseerata läksiäisten rinnalle saapujaisia. Ainahan jotain pientähyvää mieluusti syö. Vatturanskanpastillipätkisvaniljajäätelö ainakin toimi.

3 kommenttia:

 1. äiti (se joka tekee ne ruoat)28. heinäkuuta 2011 klo 11.43

  ehkä hullumpana pitäisivät jos kuvaisit ruoan ei vain ennen elimistöön menoa, vaan myös sen jälkeen. ethän tee sellaista, Jussi, ethän, kerro äitille?

  voithan tuota hommailla myös sellaiset videokuvauslasit jotka suorastaan huutaa että HEI TÄÄLLÄ ON VÄHINTÄÄN VHS-KAMERA SISÄLLÄ AINAKIN KOOSTA PÄÄTELLEN tai sitten jonkun agentti-kynä-kameran luokkaa 0.6 MPix.

  VastaaPoista
 2. Viitoskerroksen nainen28. heinäkuuta 2011 klo 12.52

  No ehkä semisti joo!! :D

  VastaaPoista
 3. En tee :) Mä luulen, että tuo elimistön jälkeen -setti menee enemmän Leinosen puolelle tässä meidän blogijaossamme. Hän on kakkendaalmies enemmän.

  Ja juu, tuo olis kyllä hyvä sauma käyttää noita huomaamattomia korkealaatuisia vakoilutuotteita. Reitistä riippuen meikäläisen työmatkan varrella on kameraliike, jonka ulkopuolella on mainos kaikista mahdollisista "näkymättömistä" laseista. Hahaha... Minkälaiseen elämäntilanteeseen pitää päätyä, jotta tarvitset kameraa skragassa..?

  VastaaPoista