30.7.2011

Juupas-eipäs, aiheena tällä kertaa tsufee

Ei pitäisi lukea nettilehtien keskustelupalstojen tyhmyydenylistystä, mutta pakko se on joskus. Ihmisten luontainen taipumus lienee päästä pätemään ja joillakuilla tarve on ylikorostunut. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, oli  historianopettajani suosikkisanontoja. Pitää paikkansa, sekä suoraan että epäsuoraan.

Kahvi on yksi aihe, josta tulee usein hienoa pätemistä linjoille. Niin nytkin, kun STT kirjoitti, että suomalaiset ovat kahvin kallistumisen myötä vaihtaneet halpamerkkeihin. On hankala joskus sanoa, milloin tekstien kirjoittajat provoilevat, mutta uskon vakaasti, että perussuomalainen on sen verran juntti, että monet älyttömistäkin kommenteista ovat aitoja.

Eräskin seppä tuon uutisen keskusteluissa toteaa, että ei voi halpaa kuraa ostaa, vaan pitää olla Juhla Mokkaa. Hienoa Sepe. Toiset sitten tulevat hifistelemään joko sillä, että he juovat vain sokeitten neitsytnunnien reisien välissä murskatuista Jamaica Sinivuori -pavuista tehtyä sumppia. Tai perinteinen "Ei Suomesta saa, kun ette te tajuu, mutta menkääs Saksaan ja halapaa on" -setit. Moinen dillekeskustelu piristää työpäivän kahvitaukoa mukavasti. Ja entistä paremmaksi nautinnon tekee se, että juot itse samalla Nestlen pikakahvia, joka sulattaa pinnoitteen mukista ja luultavasti tappaa sukusolusi.

Mutta mitäpä väliä, kahvi ei ole nautintoaine, se on sallittu huume. Ja ainakin allekirjoittaneen puolesta kukin saa juoda ihan mitä vaan. Tietäkää kuitenkin, että siinä vaiheessa, kun syrjäytyminen on edennyt siihen vaiheeseen, että pitää asiasta Hesarin keskustelupalstalla meuhkata, on aika siirtyä kovempiin aineisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti