29.7.2011

Ei aukea taivaan portit, ei purkkien kannet

En ole kovinkaan uskonnollinen ihminen, se luultavasti käy aika nopeasti ilmi, kun lukee tätä blogia. Se ei tarkoita sitä, ettenkö minäkin odottaisi Jeesuksen toista tulemista, ei suinkaan.

Kun Jesse palaa maan päälle, aion olla eturivissä siinä vaiheessa, kun hän astelee alas avaruusaluksensa portaita. Minulla on nimittäin mielessä kysymys, johon luullakseni osaa vastata vain Hän, joka on yhtä aikaa sekä ihminen että jumala.

Kysymys on tietysti se, miksi hemmetissä salsapurkkien kannet on niin perkeleen tiukkoja, että ei mitään määrää. Äsken vedin ähkyn tortsuilla, mutta sitä ennen piti saada purkki auki. Yritin käsin ja kannen avaamiseen tarkoitetulla kumijutulla. Ei mitään vaikutusta. Yritin kammeta kantta sekä veitsellä että lusikanpäällä, jotta purkkiin pääsisi ilmaan. Ei mitään vaikutusta. Lopulta piti käyttää yleisavainta (kuvassa).

Tule pian.

4 kommenttia:

 1. Käy ostamassa jerkku, jolla kannen voi iltamata kevyesti nostamalla: http://polgara.vuodatus.net/blog/1435147/loman-puolivalirapo-kannattaako-lomailla/
  Maksaa 3 - 4 euroa ja säästää kaikkien hermoja sekä purkin kannen ja purkin ehjänä. Ei enää hermareita, on niiiiiiin turvallinen olo :)

  VastaaPoista
 2. Jaa, kiitos vinkistä. Täytyypä tutustua, sanoisi Jouska. En tiedä sitten, mistä menettäisin hermoni ton jälkeen...

  VastaaPoista
 3. Jäljelle jää säilykepurkkien avaaminen. Siis sellaisten, joissa ei ole avausrengasta (tai avausrengas katkeaa, prle!). Siinä menee aika hyvin hermo, jollei ole vanhanaikaista säilykepurkinavaajaa!

  VastaaPoista
 4. Katoppa pari jaksoa australialaista 'ja kaikilla oli niin mukavaa'-ohjelmaa nimeltä Good Chef Bad Chef niin saat vastauksen. Mäiskäiset vaan korkinreunaa poytää vasten niin kyä lahtee. Tai mosautat kaulimella niinkuin meillä päin.

  VastaaPoista