16.7.2011

Possu ja kärpänen, eikäku murkku ja amppari

On ollut aika muikea kesä tänäkin vuonna. Me like. Oli kyseessä sitten iso tai pieni poika, kesään kuuluu mielestäni mehujää. Jotenkin kumman kontrollissa pysyny hommat tänä vuonna. Suklaasundaetakaan ei ole montaa mennyt, mainittakoon.

Mehujääsukupuuhun kuuluu monta herkullista tapausta kuin listaan Russ Meyerin ex-vaimoista. On kuitenkin yksi parivaljakko, joka on mehujäiden Batman ja Robin*. Se on tietysti Amppari ja Murkku, suoraan Pirkan pakastelaarista. On kova kaksikko, vai voiko joku väittää vastaan? Ei, tämä ei ole miehekästä tai aikuismaista, mutta piti kotiuttaa lodjullinen amppareita, ovat ne hyviä. Ja yllättävää kyllä, tässä taistelussa kola ei vie voittoa.

Mehujäät ovat kokeneet melkoisen muodonmuutoksen allekirjoittaneen elinaikana. Sellaisia old school -mehujäitä saa vielä joitain, ainakin Pommaccia. MAC:ia ehkä myös? Nehän on sellaista kovempaa ja hileistä, kun suuri osa uusista on massamaisia kuin nää Pirkat. Huh, miten sitä muistakaan merkkejä.

Jo mainittujen lisäksi vanhoja suokkareitani oli ihkaekat päärynän makuiset Pirkat. Taisivat maksaa 1,60 markkaa, jos oikein muistan. Siihen aikaan, kun Pirkka-tuotteiden hinta oli paketissa. Jengathan oli ihan mahtiksia. Ensiksi oli päärynä ja sitten myöhemmin vähemmän hyvä ananas. Tai Roger Rabbit. Kova jätkä, kova leffa ja kova mehujää. Spirello oli ensimmäisiä massamaisia jäitä, joita muistan. Sekin iski kyllä hyvin, tuli imailtua.

Ihan helkkaristi on tullut unohdettua asioita elinaikana. En muista toisen asteen yhtälöiden ratkaisukaavaa, solun osia tai erota hieskoivua raudussellaisesta. Onneksi nää tärkeät asiat kuten mehujäämerkit on muistissa pysyvästi.

* Kirjoittaja haluaa huomauttaa, että Batman on hiivatin paljon parempi ilman Robsaa, mutta tää nyt sopi vaan vertaukseksi.

8 kommenttia:

 1. itse ostin samanlaisia mehujäitä mitä amppari jäätelöautosta. olivat kalliimpia ja osa paketin mehujäistä oli sulanut ja jäätynyt uudestaan. maku tosin oli täysin sama mitä ampparissa. eipä siis osta noita jätskiautolta enää vaan menee k-kaupasta hakemaan amppareita.

  VastaaPoista
 2. M.A.C.cia saa kyllä kaupasta, perseelleni olin lentää kun laarissa näin, piti vilkaista ympärilleen että olenko joutunut johonkin madonreikään josta näkee menneisyyteen

  Jenga! Jumankauta sitähän nimeä tässä just etsittiin kun muisteltiin näitä muita aikalaisia. Spirello not so much.

  Kaikkien kuninkain oli kuitenkin tietysti Rio-Cola josta a) jäi pahviputkeen ihanat loppulimat ja b) aiheutti jännitystä puristaako liian kovaa ja sitten lentää koko herkku.

  I dare you keksimään jotain kaksimielistä viime kappaleesta. Ei ole kovin vaikeaa.

  VastaaPoista
 3. Vihdoin olen saanut luettua koko blogin läpi.Olen liikuttunut,maailmassa on muitakin jotka ottavat oman pahoinvoinnin tosissaan!

  VastaaPoista
 4. Eikös Amppari ja Murkku maksanut back in the days 2,50 markkaa?

  VastaaPoista
 5. Lidlissä on myynnissä colan makusia mehujäitä, jotka on sellasessa samanlaisessa tötterössä, jossa Rio Colakin aikoinaan oli. Parasta niissä on luonnollisesti ne loppulimat :P

  VastaaPoista
 6. Niin ja ampparit on kyllä parhautta!

  VastaaPoista
 7. Aijjai, onpa mukava huomata, että mehujäät puhuttavat kansaa näin. Mutta tärkeästä asiasta puhutaan.

  Rio Cola todellakin puuttui listastani, en ymmärrä, miten sen unohdin. Olihan se kyllä melkoinen pötkylä. Jos Lidlistä niitä eli kopioita saa, sellainen täytyy hakea ihan vaan for vanhojen aikojen sake.

  Anonyymille täytyy sanoa, että jos joku lulee 600 tsibaletta mun ja Jussin kirjoittelua, niin silloin ko. henkilö itsekin ottaa oman pahoinvointinsa tosissaan ja ansaitsee Palliksen pahoinvointiansiomerkin :)

  VastaaPoista
 8. Tunnustaudun myös itse mehujääfaniksi, kovien helteiden aikaan kun olin vanhaa äitimuoria katsomassa äiti ihmetteli onko pakkasessa todella pakko olla kolmea erilaista mehujäätä monipakkauksina (eli toisinsanoen 30 kpl mehujäätä). Kyllä on. Pirkan amppari on klassikko ja oma suokkarini, mutta nyt ykkössijoille on kovasti kiipimässä Lidlin raketin mallinen mehujää. Herkullinen yhdistelmä ananasta, appelsiiniä ja mansikkaa. Ja tietty cool ulkoasu.

  VastaaPoista