21.7.2011

Ideat tervetulleita

On vaikea sanoa... Usein ihmiset lienevät omaa ympäristöään kohtaan varsin kriittisiä. Me suomalaiset ainakin helposti aina dissaamme itseämme ja tapojamme, niin varmasti muutkin. Silti rohkenen kuitenkin väittää, että Suomessa ei aina uusiin ideoihin suhtauduta kovinkaan tukevasti, jos verrataan moneen muuhun maahan. Jos joku jotain visioi, helposti kaivetaan Janten laki esiin.

Jos M&M's olisi suomalainen namu, tuoteperhe pitäisi luultavasti sisällään karkit ja vain karkit. Sen verran hulluttelevaa väkeä me ollaan, että karkkeja saisi ehkä viidessä-kuudessa värissä. Mitään sellaista hulluttelua kuin M&M's-muki tai muuta tuskin olisi. Kuka hölmö moista keksisi, ei ole ennenkään tehty eikä niitä kukaan satavarmasti ostaisi. Ja sanoinko jo, että ei olla ennenkään tehty?

Koska ko. karkkimerkki on Jenkkilästä, tilanne on eri. Luulen - edelleenkin vain luulen -, että siellä tietyissä piireissä kaikkea mahdollista voi ainakin yrittää. Eihän sitä tiedä, mikä ottaa tulta alleen tai tuulta purjeisiin (ja mahd. tulta purjeisiin). Ja M&M's on todellakin tungettu kaikkiin mahdollisiin muotoihin. Nykissä Times Squarella on omistettu kolmikerroksinen kauppa vain tuolle karkille. Kolme kerrosta, miettikää... Hullu mesta ja kovin kiehtova mielestäni.

Joku voisi sanoa, että se on jonkun hyperkapitalistin märkä uni ja syy moneen maailmamme ongelmaan blaa blaa blaa, krooh ja pyyh. Minä sanon, että se on hyvä esimerkki siitä, että kaikkea kannattaa kokeilla ja suhtautua maailmaan avoimin mielin. Jostain tuollaisista pikkunapeista revitty vaikka mitä tuotteita. Älytöntä. Pakko oli jotain ostaa, vaikka en emetemssien suurkuluttaja olekaan. Ostin mutkapillin vaimon kanssa. Hupaisat pillit ovat muisto lapsuudesta, viattomalta ajalta jolloin pienestä sai revittyä ilonsa.

P.S. Kuvissa muuten vain kaksi neljästä karkkihyllyköstä. Melko varmasti siis oma suokkari löytyy tuosta värivalikoimasta.

ja P.P.S. Velipoika kävi Lontoossa ja siellä kuulemma on nelikerroksinen vastaava liike. Sinne seuraavaksi.

4 kommenttia:

 1. voi apua, miten olen voinut missata tälläisen taivaan nykin reissullani :o

  VastaaPoista
 2. kyllä se lontoon mestakin taisi olla "vain" kolmikerroksinen. mutta päivä avajaisten jälkeen oli aikamoista hulabaloota...

  VastaaPoista
 3. Eiks noi kaikki eri värit maistu ihan samalta?

  VastaaPoista
 4. Korjaan: neljä kerrosta täällä on...

  VastaaPoista