4.2.2013

Vaarisi oli natsi, mutta Lidlin jätski savustaa silti kilpailijat

Vellovista huhuista huolimatta minua ei ole tuomittu vaalirahajupakassa sen enempää kuin JJ:n veneen perämiehenä, olen vain pitänyt luovaa taukoa blogosfäärin keisarin virasta. Pahoittelut faneille. Janne Ahonenkin teki comebackin vailla todellista järkeä, joten piti meikämustalaisenkin suunnata Lidliin ja katsoa minkä kuoleman eineen kanssa juhlitun paluuni tekisin. Kuin Jeesuksen käärinliinojen kannattelemana liu'uin metafyysisessä tilassa pakastealtaalle, jossa mirhamin ja muun paskan seassa möllötti Lidlin kopio Ben & Jerry's läskijäätelöstä. Uncle Benin ja Jööti-Jerryn tuotosta on verrattu blogissamme aiemmin Pirkan kopioon. Makujäljet tuon testin jäljiltä ovat jo unohtuneet kuin paperityöläisen kesäloma, mutta konsensus lienee edelleen se, että rahalla saa ja maistuu. Lidlin kampe liikkuu luonnollisesti Pirkan vastaavan hinnoissa, purnukka koronnutta kolesteroolia lähti mukaan 3,59€ hintaan. Mielestäni ihan sopuhinta nuorena kuolemisesta, superlauantaina saattaa olla halvempaakin.

Pirkan läskijätskit tuntuvat suussa jotenkin ikävän rakeisilta ja täten jäätelön olemus jää halvaksi. Jäätelön tulisi sulaa suussa vailla järjestyshäiriöitä, jossa originaali B&J amerikan jätski onnistuu suvereenisti. Näissä erikoisjäätelöissä tasapaino on äärimmäisen tärkeää, lisukkeet eivät saa varastaa huomiota liikaa itse jäätelöltä. Kaiken on toimittava symbioosissa. Lidlin McEnnedyn Master Taste Cookie Dough sulaa suussa moitteettomasti ja keksiköntsien kanssa ei ole pahemmin säästelty. Niitä on melko paljon ja sattumat ovat useimmiten kooltaan melko isoja. Itse diggaisin vähemmästä keksistä ja enemmästä jätskistä, koska se todellakin on niin hyvää.
Varovasti lähtisin sovittelemaan purkkijätskien kruunua McEnnedyn päähän, mutta virallinen seremonia vaatii useamman eri maun maistelua. Ben & Jerry's on selkeästi luksustuote omassa hintaluokassaan, mutta yllättävän lähelle Lidlin tuotos pääsee pari euroa halvemmalla. Pitää vain odotella tuleeko elintarvikevirastolta jotain yllättäviä tietoja jätskin aineksista, onko kenties käytetty jotain ympäristömyrkkyä tuottaan värjäämiseen?

Onkos lukijoilla kattavaa kokemusta näistä? Missä mennään Pirkan, B&J:n ja Lidlin kisassa? Löytyykö suosikkeja?

5 kommenttia:

 1. Superlauantaina kyseinen McEnnedyn purnukka maksaa vaivaiset 1,99€! Tosin niitä sai ostaa vain 2/talous.

  Keliaakikkona mä en voi syödä kyseistä Cookie Doughta enkä Strawberry Cheesecakea, mut Bananalicious on mun vakkarijätskipurkki ja verrattuna samankaltaiseen, mutta puolet kalliimpaan B&J:n Chunky Monkeyyn se on oikein hyvää. Jätskin koostumus on B&J:n vastaavassa toki hieman samettisempi ja suussasulavampi, mutta McEnnedyn purkki vie voiton edullisuutensa vuoksi.

  VastaaPoista
 2. "lisukkeet eivät saa varastaa huomiota liikaa itse jäätelöltä."

  hetkinen, onko siellä Blow & Jobin purkeissa jäätelöäkin? joo nyt kun muistelen niin täytyy siellä vissiin jotain tahmaa olla joka yhdistää ne vaahtokarkit, suklaanapit, pizzanpalat jne.

  hyviähän ne on, sitä käy kieltäminen. jäätelö on vaan vähän venyvä käsite noissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras kommentti mitä hetkeen oon lukenu! lisää näitä!!!!

   Poista
 3. Tämä on näistä oikeastaan ainut mikä on hyvää. Banaani hässäkkä ok, mutta esim. mansikka mikälie on melko etovaa.

  Mutta tätä voi kyllä suositella!

  VastaaPoista
 4. McEnnedyn suklaa- ja banaanijäätelöt ovat loistavia, mutta tämä "keinomansikka-pikkuleipätaikina-viritys" on tämän Lidlin amerikkajäätelökolmikon heikoin lenkki jääden kauas kahdesta sisaruksestaan.

  OFF TOPIC: Joka tapauksessa tämä jäätelökeskustelu on taas hyvä esimerkki siitä, kuinka Lidlistä voi löytää joitakin aivan loistavan erinomaisia tuotteita. Yhtenä esimerkkinä on mielestäni paras Suomessa hyvin (laajalti) tarjolla oleva aito ranskalainen patonki, jota päivittäin löytyy lämpimäisenä Lidlistä naurettavan edulliseen hintaan 0,79€. Ja kokeilkaa myös valmiiksi siivutettuja Bretagne- ja Venezia salameja sekä munaspastalasagnelevyjä ja kylmähyllystä ajoittain löytyvää premium ananasmehua (pahvitölkissä).

  VastaaPoista