1.12.2010

1. luukku: Paskat joulukalenterit

Muistathan lapsuuden suklaakalenterit? Ne joiden luukuissa oli samat tylsät kuvat olkivuohista, vittumaisesti hymyilevistä piparkakku-ukoista ja suklaakin maistui muoville. Suklaa oli paikoitellen niin pahaa että useampia luukkuja jäi avaamatta, paitsi tietysti läskeillä (ja läskinmielisillä) jotka söivät kaiken jo ennen joulukuun alkua. Suklaakalentereissa oli vähän sama ongelma kuin suklaamunissa pääsiäisenä, kaikki muut paitsi Kinder oli paskaa, on edelleen. Nykyään ökymmät kakarat voivat valita laadukkaampia Fazer-suklaakalentereita, mutta paskat 1,90€ kalenterit eivät ole kadonneet mihinkään. Hienoa että lasten luonnetta kasvatetaan edelleen.

Jos minulla olisi lapsi, veisin hänelle kellariin juurikin tuollaisen paskan kalenterin. En missään tapauksessa ostaisi mitään 13 euron Karl Fazer kalenteria. No way kiddo.

Ruokablogi Pallolaajennuksen ensimmäinen joulukalenteri tulee tarjoilemaan sesongin enemmän tai vähemmän herkkuja asioita päivittäiseen tahtiin. Lukijat voivat ehdottaa aiheita, mikäli bongailevat jotain mielenkiintoista shoppailuhelvetin liekkien seasta. Yllättävänkin monista arkisista tuotteista duunataan joulumarkkinoille oma versionsa, näitä ja perinteisiä asioita käsittelemme kalenterissa päivittäin. Uusi luukku aukeaa kello 7.00, jotta kaikki voisivat aloittaa päivänsä kunnon kalenterilla!

12 kommenttia:

 1. neekerin suukkojen jouluversio, puolukka/karpalo on kova joulun tulokas.
  suosittelen maistamaan.
  torin k-kaupasta niitä ainaki saa.

  VastaaPoista
 2. Mitä jos on syönyt etukäteen sekä omansa että sisarensa kalenterin?


  -Fanaattinen lukija

  VastaaPoista
 3. suukkojen jouluversio?.. jos tämä on totta, blogautan.

  eikä sisarten kalentereja saa syödä.

  VastaaPoista
 4. Parahin Fanaattinen lukija,

  Osta kallis Fazer kalenteri, et raaski syödä heti. Tai sitten sijoita veikkauksen kalenteriin, jos tärppää voit ostaa Fazerin kalenterin ja syödä heti pois.

  Kiitos suukkovinkistä!

  VastaaPoista
 5. Sen lisäksi, että perheen nuorimmat ovat yleensä pilalle hemmoteltuja, saavat he vanhoilta tädeiltä enemmän huomiota (karkkia). Joulukalenterin syöminen on siis täysin oikeutettua!

  Suukkojen jouluversio maistuvat kyllä ihan samalle kuin punaiset suukot.

  -Fanaattinen lukija

  VastaaPoista
 6. Suukoista on myös marshmallow-toffee -versio (Liiterissä) - oli hyviä, vähän överimakiaa kyllä. Kaffen kanssa ök.

  Kalenteri: Vanhaan tapaan kori erilaisia oluita, 24 kpl erilaisia nykyään jo varmasti löytyy! Tai teikäläiseen piintynyyseen tapaan varmasti myös cola- tms. juomia ,D

  VastaaPoista
 7. Tuota kolakalenteria mietin itsekin, se ois todella hieno. Ehkä ensi jouluksi! Helposti saa 24 kasaan, etenkin jos hakee osan sveduista.

  VastaaPoista
 8. Jossain muualla päin maailmaa joulukalentereissa on muuten 31 luukkua.

  VastaaPoista
 9. Kolakalenteri olis kyllä hieno. Tosin, meikäläisen joulukalenteri alkoi viime vuonna Cherry Cokella ja päättyi Dr. Pepperiin. Hyvä kalenteri.

  VastaaPoista
 10. mun mielestä joulukalenterin (ja varsinkin siskon sellaisen) syöminen on läpäläätä.

  VastaaPoista
 11. saako glögiä juoda kylmänä? saako sitä juoda muullon kun joulukuussa? ei.

  VastaaPoista