15.12.2010

Munakasta mantereen toiselta puolelta

Raakojen perunoiden paistaminen on aika v-mäistä hommaa, sillä se vie aikaa. Siksi onkin parasta, jos vaimo hoitaa homman.

Tällä kertaa näin kävi. En muista, tästä ruoasta on jo vähän aikaa, mutta jostain hän sai kimmokkeen tehdä espanjalaista munakasta. Se on jännä, miten nää kimmokkeet syntyy. Ehkä siitä puhuttiin jossain. Eilen Frendeissä porukat teki tacoja ja niin varmaan munkin tehtävä tässä lähiaikoina. No, kaikki syyt ja kimmokkeet on hyviä, sillä espanjalaiset tekevät aika mean munakkaita.

Tässä vastikään mietin näiden ruokien nimitaustaa. Kai espanjalaiset ovat tunkeneet pernoita munakkaaseensa niin kauan, että muu maailma on uskonut, että tää on nyt espiä. Ja syystä ovat laittaneetkin, sillä onhan tämä perkuleen hyvää. Munakassapuskat - ainakin ne, mitä osaan duunata - ovat hieman aamupalamaisia tai jotenkin - en edes tarkkaan tiedä miksi - grillimäisiä. Espimunakas sen sijaan on sopivilla sivusörsseleillä ihan kelpo ruokaruoka. Jos lukijoissa on joku, joka ei ole vielä kokeillut tätä, kokeile ASA-fucking-P.

Jos alkaisi miettiä ja kehitellä ruoista "suomalaisia" versioita, niin minkähänlaisia ne olisi. Suomalainen munakas... Me ollaan niin köyhää kansaa, että suomalainen munakas varmaan olisi ihan kuin espanjalainen munakas, mutta ilman perunoita - ja niitä munia. (vitsi keksitty klo 23.23, voiko parempaa odottaa??)


P.S. Meinasin, että olis pitänyt fotoshopata nuo vihreät hirvitykset pois kuvasta, mutta en sitten jaksanut. Pahoittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti