10.12.2010

10. luukku: jouluoluet testipenkissä

Joulu on vuoden odotetuimpia perhejuhlia. Tämän tietää mm. siitä, että Alkossa myydään yksin aatonaattona viinaa about yhtä paljon kuin keskimäärin syyskuussa. A-liikkeet ovat melko pelottava näky ennen pitkiä pyhiä. Ryyppyjuhlanahan joulu voittaa maassamme jopa pääsiäisen, sillä kun on joulu, saa yölläkin juoda, ajattelee suomalainen. Tästä seuraa se, että maamme turvakodit myyvät eioota jo kauan ennen aattoiltaa ja illan odotetuimpia vieraita onkin monissa perheissä poliisi, joka vie iskän pois riehumasta ja muu perhe pääsee joulunviettoon. Niin se käy.

Mutta asiaan, asiaan... Tosisuomalainenhan juo aaton tietysti vain kirkkaita, mutta kun aamulla pääsee putkasta, tekee mieli ehkä lähteä jollain loivemmalla liikkeelle. Siksipä monet valmistajat tarjoavat teemaan sopivia jouluoluita, joilla voi lähteä luistelemaan kohti iltaa. Testasin kolmen valmistajan tavarat, eli Lapparin, Olvin ja Koffin jouluoluet.

Eipä voi kehua. Lappari ensinnäkin on ihan kuraa. Tietysti Lapin kullan normimaun tietäen on panijalla kovat odotukset varmasti tuotoksensa suhteen: eihän se normaaliolutta parempaa saa olla. Olvin ja Koffin tuotokset sen sijaan ovat vain tylsiä. Punaisessa paketissa hieman tavallista tummempia oluita, joita siksi nimitetään jouluoluiksi. En ymmärrä logiikkaa ihan täysin, johtuuko tummien oluiden "jouluisuus" siitä, kun joulunaikaan on niin pimeää?..

Pitkä tarina lyhyt, allekirjoittaneen jouluohje on jättää jouluoluet - ja kirkkaat - kaupanhyllylle.

3 kommenttia:

 1. Artikkelista havaittavissa hieman, että reportteri katsonut ehkä ketosta & myllyrinnettä? Noh, siinähän ei mitään pahaa ole. Olenhan itsekin katsonut.

  Jouluoluet on kyllä paskaa.

  VastaaPoista
 2. Tarkoituksella varastin vain sanan "luistella" heiltä, mutta jos suurempiin vääryyksiin syyllistyin, niin se johtuu siitä, että K&M ovat onnistuneet kuvaamaan yhteiskuntaamme niin osuvasti.

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä hieman eri mieltä, sillä joulun tulon odottelussa on PARASTA juurikin jouluoluet!
  Itse suosin (tärkkelyksestä huolimatta) lähiolutta eli Koffia, Olvikin menee, Lapparia boikotoin.

  VastaaPoista