20.12.2010

20. luukku: Joululounas

Joulukuu on aikaa kun suuret pörssiyhtiöt ovat pikkuhiljaa saaneet pölyn laskeutumaan YT-neuvotteluiden jälkeen. Jäljelle jääneille, toimintaa tehostaville, henkilöille pörssiyhtiö avaa kukkaronsa nyörejä joululounaan merkeissä. Tarjolla on rosollia, laatikoita, eläkepaketteja, kinkkua, lohta, ylitöitä ja jälkkäriksi torttua.

Minäkin yritin. Menin jopa lounaspaikkaan sisälle asti avoimin mielin. Katsoin tarjontaa ja totesin ettei joulumömmö edelleenkään ole mun juttu, ei edes ilmaiseksi. Poistuin vaivihkaa paikalta ja luikin pari sataa metriä Mia Mariaan ja nykäisin joulun kunniaksi kinkkupizzan. Kaverina kinkulla oli ananasta ja aurajuustoa. Olin erittäin tyytyväinen. Söin pizzani rauhassa, yksin. Luultavasti en kokenut samaa yhtenäisyyden tunnetta kuin muut työkaverini, mutta eipähän ainakaan vituttanut syödä ruokaa josta ei tykkää.

Täysi maha ja tyytyväinen mieli, nämä kaksi seikkaa ovat varmasti myös konsernin eduksi! Osingot jakoon.

1 kommentti:

  1. Meikäläisen piti tyypata KooTeen joululounas, mutta paha kyllä juuri silloin palaveri venyi ja jouduin meneen Mäkkiin. Mä en ole jouluruokamiehiä ja vielä vähemmän joululounas. Akateemiselta kannalta olisi kiinostanut kyllä pureutua aiheeseen. Mutta sä teit kyllä oikean valinnan mielestäni ruoan suhteen.

    Siis siinä, että otit pizzan. Makuvaihtoehtoja olisi ollut parempiakin :)

    VastaaPoista