23.12.2010

23. luukku: How to torttu

Kuten aiemmin todettua, perinteiset joulutortut toimivat hienosti mikäli olet ummetuksesta kärsivä harmaapäinen mummo tai Agiolaxiin riippuvuuden kehittänyt pappa. Perinteisen tortun maku ja olemus sopii hyvin maksaläiskiin ja elähtäneisiin tapetteihin.

Torttutaikinasta voi kuitenkin tehdä jotain oikeasti hyvääkin! Nimittäin pasteijoita. Kilon paketista tekee laskujeni mukaan 40 pasteijaa. Jokainen taikinalevy nimittäin pitää kaulia kaksinkertaisen pituiseksi ja leikata neljään osaan.

Täytteeksihän pasteijoihin voi laittaa mitä vain, kunhan se ei ole luumua. Itse suosin luonnollisesti suolaisia aineksia. Tämän kertainen täytteeni koostui aurajuustosta, meetwurstista, kinkusta, juustoraasteesta ja jokerivalintana oli suolakurkku. Kaikki nämä sotketaan pienehköön määrään keitettyä riisiä ja täyte on valmis. Täytettä kannattaa luonnollisesti olla liikaa, jotta pasteijoista saa sopivan läskejä. Oikeaoppinen pasteija siis hieman räjähtää uunissa. Mikäli pasteijasi pysyvät koossa, eikä täytteitä valu pitkin leivinpaperia, olet epäonnistunut surkeasti ja sinun ei tulisi odottaa pukilta jouluaattona muuta kuin risuja ja raippaa.

Pasteijat voi ja kannattaa voidella vaikkapa kananmunalla tai voilla. Voi on luonnollisesti parempaa. Lopputulos on erittäin rapea ja ilmava pasteijakokonaisuus, jota ei yksinkertaisesti voi olla nauttimatta liian suuria määriä.

Ainakin K-kaupat myyvät tälläkin hetkellä Myllyn Paras -torttutaikinaa kilon paketeissa 1,59 eurolla. Täytteellekään ei kovin paljoa hintaa tule, aloittelijan tavallinen riisitäyte yhdellä lisämaulla ei paljoa lompakossa tunnu. Suosittelen!

3 kommenttia:

  1. tolla samalla meiningillä kandee tehdä darra-aamuna croissantteja! väliin juustoa ja mitä vaan. Taikinana se semmoinen taikina, joka myydään säilyketölkin tapaisessa pakkauksessa.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset ohjeista, tuli tänään tehtyä. Täyte: riisiä, savu-genren kinkkusuikaleita, pari keitettyä munaa, öljyä ja tietenkin hitosti aurajuustoa. Nam nam.

    VastaaPoista