14.12.2010

14. luukku: Ruotsin lahja joulujuomamarkkinoille?

Oiskohan tässä ripaus Hartwallin omenalimpparia... Ruotsalaisen joulujuoman julmustin maistaminen on hieman epäilyttävää - ja ripauksen pelottavaa. Ruotsalaisista ei koskaan tiedä, hehän ovat voineet laittaa tähän mitä vaan. Ei se kuitenkaan pahaa ole, ja jotain etäisen tuttua maussa on. Pienen miettimisen jälkeen tulee mieleen omenalimppa.

Agathat ja kumppanit siellä ajattelevat, että lue hyvä mies sitä tuoteselostetta. Minä vastaan, että enpäs lue - hirveä vaiva! Siksi makustelen tietämättömyydessä. Omanlaisensa maku tässä on kyllä, mutta eipä ihmeellinen. Varmaan olisi mieluisampi, jos olisi viettänyt ikänsä kansankodissa ja aina joulunaikaan saanut juodakseen tätä. Leinonen kuulemma on lapsuudessa juonut tätä, mutta en omalta kohdaltani muista.

Vaimon kommentti makuu on: "Ei tuo pahaa ole, mutta ehkä aika pliisua." Näin se on. Tämän kyseisen yksilön kotiutin taannoisella reissulla Pohjanlahden taa, mutta olen huomannut, että ainakin lähi S-marketista tätä saa jossain muodossa. Tiedä sitten kuinka moinen kelpaa heavy usereille. Blogin kommenttiosuuden mukaan heitä löytyy myös suomalaisten joukosta.

Juomasta ei kuitenkaan tullut uutta perinnettä Koiviston joulupöytään.

5 kommenttia:

 1. Julmustin ostaminen Suomesta on vähän sama kuin menisi saunaan Ruotsissa. Joo ei.

  Mie oon vetäny vasta kolme litraa tavaraa tälle joululle, mutta tahti kiihtyy. Toiset kolme odottaa jääkaapissa. Harmi vain, kun joutuu laittaan kaverit jobbaamaan Lännen Joulunektaria tänne köyhään ja synkkään itään. Mutta on sen arvoista, kyllä.

  VastaaPoista
 2. Jumalauta.. Kai munkin pitää sitten antaa tälle uusi mahdollisuus. Inhoni kumpuaa lapsuuden maistelukokemuksista, joihin ei kylläkään liity sen suurempia traumoja. En vain tykännyt silloin.

  VastaaPoista
 3. Jussi, Julmust on ansainnut sen. Sinä olet ansainnut Julmustin. Tule pois pimeästä, me odotamme täällä valossa.

  VastaaPoista
 4. Juu, ei täällä Tornion kansankodissa tule joulua ilman Julmustia.

  VastaaPoista
 5. Julmust är toppen!
  Ja kait tuolta Sokokselta saa sitä samaa kamaa kuin Ruottin maaltakin.. :)
  Hyyää on ja maistuu hyvin joulun aikana. Ja pääsiäisenä Påskmust!

  VastaaPoista