9.12.2010

9. luukku: Kola ei ole koskaan liian kylmää

Joulu sijoittuu talveen, mikä sinänsä jo edesauttaa sitä, että kolan saa kylmäksi tarvittaessa. Pukkia ärsyttää odotella, jos kolakin on lämmintä. Joillekin riittää jääkaappikylmä, joku laittaa vielä jäitä lasiin, mutta todellinen ammattilainen laittaa lasin jäihin.

Tavalliseen lasiin hurauttaessa kylmäkin kola lahjoittaa osan kylmyydestään lasin viilentämiseen. Tällä (korkealla) kolan juonnin tasolla marginaalit alkavat olla pieniä ja erot muodostuvat pienistä yksityiskohdista. Jäädyttämällä lasin kola joko pysyy kylmänä kauemmin, tai jopa viilenee lasiin päästessään.

Olen huomannut että paras tapa jäädyttää lasi on ensiksi kastella se vedellä ja laittaa se suoraan pakasteeseen (tai ulos jos on paukkupakkaset). Ihan muutamissa minuuteissa pakastimesta paljastuu kuvankaltainen huurteinen lasi, kyllä kuolevaisen kelpaa.

Tuohon kun täräyttää jo valmiiksi kylmät kolat niin aletaan olla tasolla, jolta sarjanousua ei enää voi edes tavoitella. Tervetuloa kolanjuonnin mestarien liigaan.

2 kommenttia:

  1. Tuleekos siitä kolasta muka kylmempää jos lasiin jäädyttää vettä päälle? Eikö lämpötila ja efekti ois ihan sama kun laittais puhtaan lasin pakkaseen? Ulkopuolelta kasteltuna lasi kastelee sormet ja sisäpuolelta L A I M E N T A A kolaa?

    VastaaPoista
  2. Vedellä haetaan lasiin tuo kuurainen fiilis, joka ei välttämättä kylmennä enempää, mutta PALAKITTEE aivan helevetin paljon!

    VastaaPoista