8.12.2010

8. luukku: Petterikiusaus

Maailmassa on muutamia asioita, joihin voi luottaa. Yksi näistä on lapinmiehen sana. Toinen varma asia on se, että jos ruoassa mainitaan sana "Lappi", niin se sisältää taatusti poroa. Ja mikäpä sopisikaan paremmin joulunodotukseen kuin poroeines?

Kun näin kaupassa Lapinkiusausta tuoretiskissä, menin heti paikalle. Lappiaiheiset ruoat ovat jotenkin hauskoja mielestäni. Osaltaan kai siksi, että suuri sankarini Jussi Leinonen on sikäläisiä. Ruoat ovat hauskoja, mutta eivät aina hyviä. Osaltaan kai siksi, että Lappi-nimikkeellä voi myydä monenlaista sontaa.

Kiusaukset ovat parhaimmillaan herkullisen pallolaajennusmaisia. Hyvin tehty, riittävän kauan uunissa ollut tavara... ai satana. Pehmennytttä perunaeminenssiä ja jotain lihaa. Sellaista tavaraa on helppo syödä liikaa ja nauttia ähkystä. Lapinkiusauksessa moista vaaraa ei ollut.

Perunat eivät todellakaan olleet riittävän pehmyitä ja lihaa oli laihasti. Rajansa pitää tuntea. S-marketin kauppias unohti tärkeimmän säännön: Jos ajat autolla yhden poron päälle, perunoiden määrä pitää suhteuttaa siihen järkevästi. Jos haluat enemmän kiusausta, on syytä ohjata suoraan tokkaan. No, tää on tällaista.

Lapsilukijoille tiedoksi se, että ei tarvitse hätääntyä, vaikka Jusa Petterin söikin. Pukki tulee helikopterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti