6.12.2010

6. luukku: Lé Glög

Glögiä on moneen makuun, kaikki kuitenkin häviävät todelliselle joulujuomalle, eli Coca-Colalle. Emme kuitenkaan anna sen häiritä maistelua, vaan otamme uskaliain mielin testiin Lignell & Piispasen vuosikertaglögi Loimun. Matka pullosta kattilan löylyihin on mieluisa, sillä pullo on varustettu hupaisalla puukorkilla. Lämmettyään glögi löytää sulavasti tiensä kuppiin ja siitä nenäni alle, jumalauta että pistää viinan höyry nokkaan! Litkussa on 21 prossaa viinaa. Luonnollisesti makukin on tuju, joka taas vakuuttaa maistajan siitä, että tämän kanssa ainakin tarkenee.

Alkoholia sisältävä glögi on siis uusavuttoman joulujuomaa. Ei tarvi edes itse vaivautua kaatamaan pirtua tai kossua tölkkiglögiinsä, jotta se lämmittäisi pakkasilla. Kätevää. Pitkäaikaistyöttömän kukkarolle vajaa 15 egen hinta voi kuitenkin olla kova, joten tuttu ja turvallinen Tasavalta & Marlin glögi voi olla hyvä valinta. Pihinä miehenä en luonnollisesti tätä ostanut vaan sain onnekkaana maistaa kaverini pullosta jämät. Joulu on antamisen aikaa.

Glögejähän saa punaisena ja valkoisena, en itse tarkalleen tiedä kumpaa tämä oli, sillä nautin sen pimeässä katsellen Rambo nelosta. Kuvasta päätellen kyseessä on punainen versio, liekkö tarjolla myös valkoista. Tujua kamaa kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Jussi, olen pettynyt. Coca-Cola EI ole todellinen joulujuoma. On pyhäinhäväistystä juoda tätä amerikan ihmettä joulupöydässä. Aito alkuperäinen löytyy Haaparannalta, tarkoitan Julmustia.

    VastaaPoista
  2. Mä haistan potentiaalisen äänestyskohteen tässä... Joulupukkikin juo kolaa, olethan nähnyt ne kaikki mainokset?

    VastaaPoista