29.12.2010

KORRUPTIO: Paahtopaistia tuplana

Kadotin kuvan paahtopaistileivästä, mutta piirsin
tilalle kuvan jäniksestä. Toivottavasti kelpaa.
Työni parissa löydän usein itseni harmaista neuvotteluhuoneista, joissa tarjotaan yleensä jotain harmaata ja kuivaa kuten Marie-keksejä tai Digestivejä. Kiva jos jotain purtavaa tarjotaan, töissähän siellä ollaan, molemmin puolin. Joskus tarjoiltavat kuitenkin ovat niin hyviä, että kaltaiseni helppoheikki on niistä kovinkin fiiliksissä! Onko voileipä sitten lahjontaa, vaikuttaako se työni laatuun? Tuskinpa. Jos minä kutsuisin sinut kotiini/työpaikalleni kertoakseni sinulle jotain, en kehtaisi olla tarjoamatta jotain purtavaa.

Eilen minulle tarjottiin helvetin hyviä ruisleipiä. Jumalauta, nyt oli paahtopaistit tuplana ja varmasti viittä eri lisuketta reissarin välissä. Kyllä siinä kelpasi mussuttaa. Korruption laatu ei riittänyt ihan juomaan asti, tarjolla oli kahvia ja vettä. En juo kahvia, joten vedellä huuhtelin leivän kitusiini. Ottamistani valokuvista tuli korkeintaan tavallisia, rehellisesti sanottuna niistä tuli melko paskoja. Joten en usko, että näillä lahjuksilla oli ainakaan positiivista vaikutusta työni laatuun.

Ensi kerralla kolaa pöytään, pojat.

P.S. Tämä artikkeli on uuden KORRUPTIO-juttusarjan ensimmäinen osa. Sarjassa ruoditaan erinäisiä syötäviä lahjuksia, mitä elinkeinoelämä eteeni asettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti