8.12.2010

Itään, mars

Kutakuinkin noilla sanoilla Aatu Hitleri aloitti aikoinaan operaatio Barbarossan. En tiedä, onko Helsingin Yrjönkadulla sijaitseva kebab-pizzeria nimetty Fredrik I Barbiksen, ton jälkikäteen ajatellen ehkä hieman optimistisen manööveerin vai kenties jonkun muun asian mukaan. Ainakin mahtipontisuutta pizzeriassa riittää kuin Aatun kolmen armeijaryhmän hyökkäyksessä itään.

Pizzeria nimittäin sijaitsee Helsingin keskustassa ja silti myy suuria lättyjä viidellä egellä. Se möi niitä aikanaan, sitten ymmärtääkseni lopetti tarjouksen vähäksi aikaa ja myy nyt taas. Surullista asiassa on se, että kuulen asiasta aina Leinoselta, vaikka näiden pitäisi olla mun hoodeja. No, se mies löytää pizzatarjouksen mistä vaan.

Tänään painelin Barbarossaan syömään, kun oli muuta asiaa Kamppiin samalla. Enkä pettynyt. Otin La Spezien, joka nimellään yrittänee viitata mausteisiin tai sitten satamastaan tunnettuun kaupunkiin - molempiin erheellisesti, tosin. Siinä oli kinkkua, salamia ja jauhelihaa. Koko oli mahtava, kuten Jussi oli lupaillut. Ja maku oli ihan hyvä. Ei mitään erikoista, mutta olen paljon pahempaakin halpispizzaa syönyt.

Voin siis suositella paikkaa lämpöisesti. Keskustassa on aivan liian vähän halpojen (isojen) pizzojen paikkoja. Vähän vaan pelottaa, että bisnesideassa on Stalinin mentävä reikä. Pitkässä juoksussa ei voi olla kannattavaa myydä pizzoja vitosella Forumin nurkalla. Eiköhän tämä siis katoa tai nosta taas hintojaan.

2 kommenttia:

  1. http://www.siilinpesa.com/ ja sieltä pizzat ja sukupizza. ei ehkä halvin mahdollinen pizza mutta varmasti helsingin (ja tod. näk Suomen) suurin! Huhujen mukaan perhepizza ei mahdu ovesta sisään kallistamatta ja sukupizza ei mahdu auton takakonttiin... Huhut kertovat myös, että jos kyseisen sukupizzan jaksaa kaksistaan syödä, saa ilmaista pizzaa kaupanpäälle.

    T: Alppilan kuvernööri

    VastaaPoista
  2. Melko pelottavan kuuloinen tuo sukupizza - ja heti tuli nälkä.

    Pitäisi ehkä käydä jo siksi, että Siilitie on nimensä takia suosikkimetropysäkkini. Jotenkin sympaattinen.

    VastaaPoista