14.12.2010

Rullakebab vie?

Äänestys kebablisukkeista osoittaa päättymisen merkkejä ja rulla on ollut alusta lähtien johdossa. Täytyy sanoa, että olen hieman yllättynyt. Kebab-rintamallakin on jotain, mitä en tiedä, sillä en olisi uskonut ranskiksien häviävän kellekään.

Rulla on mulle melko tuntematon, mitä nyt Leinosen hehkutusta olen aiheesta kuunnellut. Pitipä munkin sellainen sitten vetäistä eräässä kalliolaisessa paikassa. Ei vakuuttanut jotenkin. En osaa sanoa miksi, mutta ei oo mun juttu.

No, sattui niin, että meikäläisellä oli asiaa Kallioon useampanakin päivänä, joten se tarkoitti kepukuurin jatkumista. Ranskiskebab on tietysti klassikko. Ja onhan se hyvä ja tuhti. Vedin tuon kuvan yksilön ja siitä tuli oikein hyvä överiolo. Kebab ranskalaisilla -annoksesta pitää tulla sellainen olo, että on syönyt vähän liikaa ja siinä tämä onnistui.

Suokkarini on kuitenkin joku muu, nimittäin pitakebab. Syy on puolittain epäpallismainen. Leipä on ensinnäkin ihan hyvä lisuke keimolle mielestäni, mutta toinen syy on koko. Kun käyn syömässä, en aina halua överioloa. Sitä seuraava väsymys on perseestä. Vielä vähemmän haluan säilöä ostamaani ruokaa folioon ja sujauttaa sitä povariin. Ylimääräiset jää syömättä ja se hieman tympäisee. Pita on sopivan kokoinen lärpäke lounaaksi. Nälkä menee, mutta tulee sopivasti illalla takaisin: önem düzeyi, sanoisi turkkilainen.

Viime aikojen suurimman kepuyllärin koin muuten hyvin ei-kepuympäristössä. Siitä kirjoittelen jahka ehdin. Elämässä on liian vähän positiivisia kebabyllätyksiä.

2 kommenttia:

  1. Noin kahteenviiteen ikävuoteen saakka en syönyt juuri koskaan kebua. Eräs Saksan matka erään kebabia kovasti arvostavan miespuolisen henkilön seurassa käänsi kuitenkin pääni. Elämäni parhaat kebabit olen siis syönyt Saksanmaalla, ja nimenomaan rullamuodossa. Siitä reissusta lähtien olen etsinyt yhtä hyvää rullaa Helsingistä, melko heikolla menestyksellä. Toivo elää edelleen.

    Joissain paikoissa kebab kääritään ällöön, vähän raakaan pitsapohjaan. Yäk. Ja joissain paikoissa siinä rullassa ei ole ollenkaan salaattia. Juuri näistä syistä päädyn monesti pitakebabiin. Rulla on kuitenkin suosikki. Ranskiskebab kuuluu niihin krapulapäiviin kun voisi syödä ihan rajattomasti :)

    VastaaPoista
  2. Tampereelta saa mielestäni Suomen parhaat kebabit, Helsingissä useasta mestasta (varsinkin keskustasta) saa maksimissaan keskinkertaista safkaa. Olen myös tuosta Saksan kebabista kuullut pelkkää hyvää, vaikken ole maistanutkaan. Folkets Kebab Tukholman Södermalmilla myy loistavaa pitaa 39 kruunun hintaan. Siinä on aivan erilaiset mausteet kuin suomessa ja toimii todella hyvin!

    Mistä paikasta tuo kebab ranskalaisilla on? Näyttää suht. isolta :)

    VastaaPoista