9.12.2010

Kansanäänestys: Millainen kebab?

Monikulttuurisessa Suomessamme kansalaisella on paljon vaihtoehtoja. Miltei kaikissa elämän koukeroissa voi tehdä valinnan eri vaihtoehtojen välillä. Parhaimmissa vaihtoehtoja on useita. Kebab ymmärrettävästi kuuluu näihin parempiin asioihin.

Minä olen rullamiehiä. Siinä nyt vain on jotain todella kaunista, kääriä lihaa ja vihreitä osasia taikinaan rullalle, pyöräyttää folioon ja vetää naamaan. Ehkä lämmin suhteeni tortilloihin tukee rullakebufaniuttani. Rulla on muodoltaan makoisaa vaihtelua perinteiseen haarukointiin. Lisäksi annoksessa on yleensä reilusti salaattia, joten voidaan puhua rullakebulla olevan terveysvaikutuksia.

Kuvan kebu on noudettu Rovaniemen Viirinkankaalla sijaitsevasta Memo's ravintolasta, jonka poistin boikotista tätä artikkelia varten. Kokovertailun vuoksi rulla lepää kuvassa A3-paperilla! Size matters. Memo's oli aiemmin boikotissa, koska odotin kerran tiskillä muutaman pitkän minuutin seteli kourassa saamatta palvelua. Ruoka on kyllä hyvää, se ei ollut ongelma.

Toinen suosikkini on kebab ranskalaisilla. Pottujen suolaisuus ja rapeus vain kaunistavat kebablihan sulavuutta. Välillä sitä havahtuu haaveilevansa annoksesta kebua ranuleilla. Äänestyksessä ranulit ovat oma vaihtoehtonsa, muut perunalajit on niputettu "muu peruna" vaihtoehdon alle.

Ei muuta kuin äänestämään! Pahoittelemme mikäli suosikkilisukkeesi ei ole mukana äänestyksessä, pistetään inhimillisen erheen piikkiin. Äänestys päättyy 16.12. kello 12.00, joten sinulla on tasan viikko aikaa testata kaikki lisukkeet läpi!

1 kommentti:

 1. Nykyisin maistuu rullakebab. Kebbe (rakkaalla on monta nimeä) ei ole ruokalistallani enää usein.
  Aiemmin lempparini oli Iskender usean vuoden ajan.
  Vuosina 2000-2005 maistui kepsu ranskalaisilla. Sitä tuli haettua harva se päivä Hakiksen Chillistä, jonka työntekijät arvostivat panostani.
  Kerran työtekijä pyysi saada "vapaat kädet" annosten valmistukseen: sanoi valmistavansa annokset, johon emme pettyisi. Laatikot olivat niin täynnä ruokaa, että ressukan täytyi teipata ne kiinni. :)
  Annokset olivat kebut ranskalaisilla, tulisella kastikkeella, valkosipulikastikkeella ja lisänä currymajoneesia. Voi sitä makuelämysten juhlaa!! Toimii!
  Sen jälkeen sain annokset halutessani currysoossilla kyseisestä paikasta.
  Kapakki-iltojen päätteeksi tuli myös usein tilattua muualta ko. annos, yleensä ihmetysten kera.
  Huominen lounas selvä!

  VastaaPoista