11.12.2010

11. luukku: Viinaa viinaa, jopa karkeissa

Joulu, tuo Jeesusjuhlista suurin omaa myös tavallisesta poikkeavia yhdistäviä piirteitä, siis sen kaiken viinan väärinkäytön ja henkisen väkivallan lisäksi. Jouluna isovanhemmat saattavat tulla kylään, tai ainakin heitä käydään katsomassa pöpilässä tai vanhainkodilla. Mummojen mukana tulee aina muutama asia ja yksi niistä on viinakarkit.

Mummojen ja pappojen makeismaku on yksinomaan huono, eivätkä konjakkisuklaamakiaiset juuri tee poikkeusta. Mummuroilla on aina tarjolla viinakarkkeja, lähinnä siksi ettei kukaan ikinä pysty syömään kuin korkeintaan puolikkaan, joten yksi pussi riittää pitkäksi aikaa. Kunpa papat osaisivat tarjota Mentholien, Kettukarkkien ja Eucalyptyksien sijaan vaikka niitä Werther's originaleja, kuten se mainoksen pappa. Jopa juhlapöydän konvehtit menevät paremmin kuin viinakarkit. Karkkien kuori rasahtaa hampaissa rikki ja äkäinen, todella pahanmakuinen litku lipsahtaa kielelle. Silmät etsivät pakokeinoa sylkemään möhmä pois suusta, mutta vanhusten asumukset on yleensä rakennettu niin, ettei karkkeja voi hylkiä. Yäk.

En kyllä tiedä, onko näissä oikeasti viinaa ja ikärajat? Vai ovatko karkit ihan vain muuten tajuttoman pahoja? En ole viime aikoina nähnyt kauppakeskuksien nurkilla teinejä pää sekaisin viinakarkeista, tajuaakohan ne edes nämä rajattomat mahdollisuudet? Pussillinen karkkeja ja huuhteluun!

3 kommenttia:

 1. Joskus kun olin lapsi, eli erittäin kauan sitten Karpolla on asiaa-ohjelmassa kansalainen tilitti kuinka puhallutuksessa oli alkometrin viisari värähtänyt kun hän oli syönyt liköörikonvehteja hetki ennen kuin joutui ratsiaan.
  Joten kai niissä sitten on viinaa tai oli ainakin silloin ennen hyvään aikaan.

  VastaaPoista
 2. Söin jotain tontyylisiä tässä yks päivä. Mielestäni paketissa luki, että muutama voltti löytyy. Ei kyllä välttis kannata autossa syödä - jos muutenkaan - sillä kyllä kai tuosta viinaa suuhun vähän tulee, mikä näkyy sitten puhalluksessa, vaikka ei veressä olisikaan. Turhaa säätöä vallesmannin kanssa.

  Autoonkin suosittelen kolaa.

  VastaaPoista
 3. Samainen konjakki-aromi löytyy muunmuassa Da Capo-"suklaa-patukoista". Nykäse muutama naamaan ja aja ratsiaan niin häkki heilahtaa... No ei ny sentään, mutta melkein.

  VastaaPoista