24.12.2010

24. luukku: Ja te löydätte kinkun uunista kapaloituna...

Wikipedian hieman vanhentuneen tiedon mukaan "vuoden 2007 joulun aikoihin Suomessa syötiin 7 200 000 kg kinkkulihaa". Se tekee pyöreästi reilusti yli kilon per nuppi. Paljonkohan meni Jeesuksen lihaa joulukirkon ehtoollisilla? Jessestä juodaan vertakin, mutta epäilen että Jeesuksen lihaa olisi ihan 7 miljoonaa kiloa syöty. Kirkko ei tiedota asioista, koska tuskin sitä tappiolla kukaan haluaa mehustella? Tuoreimpien mielipidekyselyjen mukaan vuoden aikana käyty keskustelu homojen oikeudesta syödä Jeesuksen lihaa ja adoptoida orpo on myös laskenut pyhän lihan suosiota yhteiskunnassa. Kalkkunaa ei mene edes yhtä miljoonaa kiloa, mutta riista ja poro ovat kuulemma kasvattaneet suosiotaan.

Lienee kuitenkin täysin turvallista sanoa, että tämänkin joulun ylivoimainen suosikki ruokapöydissä on jälleen kinkku. Notkuvan pöydän ulkopuolella suosikkeja ovat varmasti henkinen väkivalta, orastava narsismi ja kova paketti.

Kinkku ei kuitenkaan syömällä kuole. Sika on niin mahtava eläin, että se onnistuu vielä kostamaan kokemansa kohtalon läskeille aiheuttamalla useita sairaalareissuja ylensyönnin takia. Joten muistakaa ottaa varovaisesti sen ahmimisen kanssa, teillä on useampia päiviä aikaa ahtaa sitä possua elimistöön. Kinkun syönti on asemasotaa ja väsytystekniikkaa, ei sitä kannata täysin suoraviivaisella hyökkäyksellä yrittää valloittaa. Tärkeintä on kuitenkin, että jokainen hoitaa oman reilun kilon tonttinsa kinkun kaatamisessa. Kasvissyöjien tuttavat joutuvat sitten syömään yli kaksi kiloa, paska tsägä. Jonkun on otettava vastuu siitä, että joku ei vedä yhteistä pulkkaa samaan tahtiin. Onneksi Suomessa on paljon kunnianhimoisia ylensyöjiä hoitamassa hommaa! Ai että paljonko lasten pitää syödä? No kilo vähintään, onhan sitä koko jouluntienoo aikaa! Ei pidä heti lapsena alkaa lepsuilemaan yhteiskuntavastuun kanssa, muuten sitä saattaa löytää itsensä vyön jatkeena kaukomaassa.

Jotain kinkusta kannattaa jättää jäljellekin, tai siis, kannattaa paistaa toinenkin kinkku. Joulukinkusta nimittäin saa monenmonta pizzaa ja kinkkukiusausta aikaiseksi. Onnea matkaan, be careful out there!

P.S. Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille lukijoille! Syökää hyvin ja levätkää tarpeeksi.

1 kommentti: