2.12.2010

Käyrämön keidas

Käyrämö sijaitsee Rovaniemen ja Sodankylän välimaastossa, kuitenkin lähenpänä Rovaniemeä kuin Pyssykylää. Kyseiset paikkakunnat sijaitsevat Lapin läänissä, joka taas sijaitsee aika saatanan kaukana Helsingistä. Huoltoasema/ravintola Käyrämön Keidas on sijainniltaan erittäin oudolla paikalla, voisi nimittäin kuvitella että ohikulkijoitakaan ei ole tuhottomasti, paikallisia erittäin vähän. Nimenä keidas on varsin osuva, yleensä tuon paikan ohi nimittäin ajaa tajuttomassa nälässä.

Keidas on pääsääntöisesti kiinalainen ravintola, tai semmoinen fiilis meikäläiselle tuli. Omakohtainen innostukseni kiinalaista pöperöä kohtaan ei ole kovin mittavaa, joten tilasin turvallisesti Wienerleikkeen. Wienerleike ei tietääkseni ole kiinalainen perinneruoka, vaan osa ruokalistaa kaltaisiani moukkia varten.

Tarjoiltu ruoka oli varsin peruskamaa, jäin kylmäksi kuin Stephanie aviovuoteessa Ericin juostessa nuoremman hännän perässä. Kurkkusalaatti- ja punajuurilisukkeet eivät nostaneet vaikuttuneisuuteni tasoa juuri enempää kuin keittovihannekset lohkopottujeni päällä. Jos ateriassa parhaat fiilikset antaa paahtoleipä ja laiha levite, annoksen voidaan myöntää jääneen tylsän puoleiseksi. Kenties se kiinalainen olisi sitten ollut parempaa?

2 kommenttia:

  1. Mutta "voih" mikä kuva, tuli kauhea nälkä, eikä
    jättänyt kylmäksi!!! :-D

    VastaaPoista
  2. Ihan ok kiinalaista tarjoilevat Käyrämön keitaalla.

    VastaaPoista