31.12.2010

OLW - tolkutonta fleivöriä jo vuodesta 1967

Lupaan että tämä on viimeinen sveduaiheinen artikkeli johonkin aikaan. Olkoon tämä uudenvuodenlupaukseni.

Jotenkin maagisesti olen välttänyt suurempaa hypetystä OLW-sipsien tiimoilta. Nyt sitä tulee sitten koko kaistan leveydeltä.

Suomesta ei saa OLW-naksuja. Taffelit ovat hyviä korvikkeita, ovathan nekin ahvenanmaalaiset juuret omaava tuote. Koko Taffelin sitten omistaa joku norskifirma. Estrellakin on norjalaista kamaa. Noloa. Onko meillä mitään omaa?

Sveduilla on OLW. Kyseessä on kyllä täysin selkeästi perunalastujen Mats Sundin, lyömätöntä kamaa. OLW kokeilee makuvaihtoehdoilla ja valikoimalla enemmän ja avoimesti. Reilun sadan työntekijän organisaatio taipuu kevyesti uusiin makuihin. Paljon menee huti (pidetään pähkinät poissa sipseistä), mutta usein osutaankin. Esimerkkinä tuo Cream Cheese Chips pussi. Samaa makua en ole aiemmin kokenut ja helvetin hyväähän se vielä oli. Samoin kuin Toasted Cheez Ballz, the cheezy snack. Ja Cheez Ringz, the cheezier (!!!) snack! Svedut eivät tyydy tekemään sourcriimonionia, grillisipsiä ja juustonaksua. These motherfuckers got flavor out of this world! Perusidea on sama kuin muillakin, mutta tyyli on täysin oma. Näin menestytään! Tehdään jotain mikä on suosittua, mutta tehdään se omalla tyylillä ja kierteellä.

Terärävimmät okuläärit omaava lukija varmasti huomasi kuvassa olevien pussien olevan tyhjiä. Nimenomaan! Naksut ovat niin hyviä, että pussit revitään auki jo ICA Maxin parkkiksella ja naksut kiskotaan naamaan jo Torniossa.

P.S. Hyvää uutta vuotta kaikille Palliksen lukijoille! Kiitos kuluneesta vajaasta vuodesta!

2 kommenttia:

  1. Blogiystävä vinkkasi kutkuttavasta Jussien blogista, joten pistäydyin tutustumiskäynnille :) (luulisi että uutena vuotena olis parempaakin tekemistä, mutta kun ei ole)
    Meiltä ainakin saa (pääkaupunkiseudulla) kaupoista Real Snacksin pottulastuja. Käsittääkseni ne on ihan kotimaisia? Ja hyviä, tämä ainakin tykkää!

    VastaaPoista
  2. Ah realit! Kiitos muistutuksesta, pitääkin testata. Realilta on testattu jo "kaikilla mausteilla" pussi joka kyllä päräyttää tyylikkyydellään!

    VastaaPoista