31.10.2010

Ben & Jerry's vs. Pirkka kopio

Oikeassa kulmauksessa, värikkäissä silkkihousuissa, läski amerikkalainen. Tilillään pelkkää voittokulkua, the one and only original! Ben & Jerry's fairly nuts jäätelöpurnukka! Vasemmassa kulmauksessa isoveljeltä perityissä harmaamustissa boksereissa otteleva tulokas, joka on oppinut kaiken tietämänsä amerikkalaiselta vastustajaltaan. Pirkka Parhaat pähkinäyllätys jäätelöpurkki! Molemmat edustavat raskasta, puolen litran, 400 gramman sarjaa. Kyseessä on titteliottelu kylmäaltaan kuninkuudesta.

Asiantuntijat veikkaavat amerikkalaisen selkeää voittoa. Hinta kielii samaa, tarjouksessa ollut Ben&Jerry's maksoi 5,59€ ja haastaja 3,85€. Normaalihinnoilla jenkki on siis lähes tuplasti arvokkaampi satsaus.

Sokkotestissä määritetty pohjimmainen paremmuus meni alun piinaavan tasaväkisyyden jälkeen pienillä eroilla Ben&Jerrylle. Kyseessä ei suinkaan ollut tyrmäys. Pirkka can punch! Testissä minulla ei siis ollut tietoa kumpi jäätelöistä oli maistettavana, maistoin vuorotellen lusikallisia molempia. Ben&Jerry's erottautui Pirkasta pehmeydellään. Pirkka Pähkinäyllätyksen jäätelö oli jollain tavalla rakeisempaa ja täten ällömakeus tuli nopeammin läpi. Koostumukset ovat muuten todella samanlaisia, karamellia, pähkinäjämiä ja paikoitellen karamellimöykkyjä.

Vaikka amerikkalainen onkin voittaja ja saa pitää kruununsa, jää kuluttajan valittavaksi haluaako hän maksaa erotuksen vain jonkin verran paremmasta tuotteesta. Ei pidä unohtaa että Pirkan jätskikin oli todella hyvää, B&J oli vain vielä himpun parempaa.

Lukijat, mielipiteitä?

P.S. Testi olisi haluttu toteuttaa kenties kuuluisimmalla Cookie Dough-jäätelöllä, jonka Pirkka vastine kulkee nimellä Kinuskinen keksikiekaus. Pisteet nimikisassa menevät Pirkalle. Harmikseni kaupassa olivat päässee B&J Cookie doughit loppumaan.

3 kommenttia:

  1. Pirkan vastaavat jätskit todella antavan hyvän vastuksen Ben&Jerrylle. Esimerkiksi Pirkan mansikkajuustokakku-jäätelö on aivan ihanaa! Itse en juuri osta noita Ben&Jerry-hömpötyksiä, kun Pirkka ajaa melkein saman asian. Go Pirkka! :]

    VastaaPoista
  2. Jos ei syö jäätelöä päivittäin, hinnalla tuskin on suurta merkitystä, joten en näe syytä olla ostamatta parasta.

    VastaaPoista
  3. tuli tossa äsken ostettua pirkka MANSIKKAJUUSTOKAKKU jädeä, ja voin sanoa että aika pettymys oli... ensinnäkin koko purkissa ei ollu yhtään mansikkaa, tai mansikka kastiketta tai mitään mikä viitaisi edes mansikoihin.... siis halvalla ei hyvää saa! täst edes pysyn "laatu jätskeissä" vaikka hieman kalliimpiakin ovatkin... ja kyseinen pirkka jäde edes ollut mitenkään halpaa, noin 5e...

    VastaaPoista