17.10.2010

Let's toast to toast

Viime viikkoa voisi kuvata toast-viikoksi, sillä söin niitä kahdesti. Kerran lounaaksi ja kerran työpäivän päätteeksi. Tämä päätetoastaus tapahtui Sanomatalossa sijaitsevassa Painobaarissa.

Toastit on oma taiteenlajinsa ja niin on myös niiden arviointi ruokalistan perusteella. Joillekin toast tarkoittaa - kuten painobaarin väelle - kahta paahtoleivän palaa, jonka väliin laitetaan täytteittä. Toisille toast taas on kuulinaarinen makumatka herkkujen maailmaan isoilla leivillä, joista riittää jopa kahdelle.

Painobaarissa arviointia helpotti hinta, joka oli kolme euroa tsibale. Noin alhainen hinta oluella elävässä paikassa ei jätä sijaa arvailulle: toastit on pieniä ja niitä on syytä ottaa kaksi. Näin tein ja söin salami-joku- ja juusto-joku-toastit. Ihan hyvää oli, mutta ei mitään sellaista, minkä takia juuri Painikseen pitäisi mennä. Jos kuitenkin menet ja huikoo, toast voi pitää nälän loitolla juuri sen tarvittavan ajan, jotta saat oluesi juotua ja pääset sen jälkeen Mäkkiin.

Toasteista jos puhutaan, niin täytyykin tehdä tässä lähiaikoina pyhiinvaellus erääseen herkkutoasteja tarjoavaan olutmestaan... Kuulette siitä joskus.

2 kommenttia: