2.10.2010

Thrilla in Manilla, zippin' on sum Vanilla

Verkkotietosanakirja Wikipediasta:

Vanilla (suom. vanilja) tarkoittaa seuraavia asioita:
- Vanilja (Vanilla planifolia), kasvi
- Coca-Cola Vanilla, virvoitusjuoma
- Vanilla Ice, yhdysvaltalainen hip hop -muusikko

Koska blogimme ei käsittele botaniikan monisävyisiä kysymyksiä, eikä musiikkiteollisuuden häpeällisimpiä hetkiä, on seuraava artikkeli omistettu Coca-Cola Vanillalle.

Makukolat ovat pohjoisilla alueillamme hävettävän marginaalisessa asemassa, pitää mennä Ruotsiin tai johonkin erikoiskaupan erikoishyllylle kokeakseen makua juomassaan. Muistan kuinka kolmisen vuotta sitten Lidl yritti paikata tilannetta vanilja freewayllä, mutta sekin loppui lyhyeen. Litku varmasti aiheutti nopeasti leviävää ja kivuliasta syöpää, tai sitten suomalainen juntti ei vain tajunnut sen hienoutta.

Toisaalta ihan hyvä että erikoisuudet pysyvät erikoisina. Tällä tavalla vältytään siltä, ettei mikään tunnu enää miltään. Jos Vanillaakin vetäisi joka viikko, niin sen samettinen, liehittelevä maku sulautuisi mitättömästi päivittäiseen makukokemukseen. Nyt tölkin siemailee rauhallisesti ja nautiskellen loppuun asti, kallistaa viimeiset tipat kielen päälle ja huokaisee syvään.

Olipa hyvää.

P.S. Kuvassa muuten taustalla suuren maailman malliin tarjoiluehdotus. Vanilla Cola sopii nautittavaksi asiallisessa seurassa, kuten vaikkapa John McClanen neljännen inkarnaation parissa. Die Hard 4.0 on muuten ihan oikeasti kova leffa, eikä ansaitse sen paikoitellen saamaa kritiikkiä. Mitä sillä on väliä, jos välillä karkaa realismi käsistä ja Willis temppuilee hävittäjän siivellä. Jos ei usko että noin voisi tapahtua, ei selkeästikään tiedä millainen mies John McClane oikein on.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. hei pojat, saitte tunnustuksen ja löydätte sen mun blogin puolelta > http://idamariavisions.blogspot.com/

  !!

  VastaaPoista
 3. Olvilla oli vielä tuossa (reilu?) vuosi sitten myynnissä vaniljakolaa, oli vielä just passelissa vajaan litran pullossa. Minun makuun se oli jopa parempaa kuin tuo "aito" Coca-Cola, mutta niinhän se sitten katosi kaupoista.
  Mutta toisaalta, tölkissä on tosiaan tunnelmaa. Sen juomiseen tulee oikein keskityttyä.

  (PS. Nyt soikin sitten loppupäivän päässä "Ice ice baby")

  VastaaPoista
 4. Täytyy kompata, Die Hard 4.0 on kova. Hakkaa kyllä Rennyn teelmän samaan sarjaan.

  Vaniljakolasta mulla ei sitten sanottavaa olekaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitosta Ida-Maria!

  Ja Jouska, miten niin et tiedä? Pitääkö mun tulla Hervantaan ja kaata sitä kitaan?

  VastaaPoista
 6. Ai että, jälleen piti hakea lavallinen vaniljakolaa ja muutama pullo Julmustia rikkaasta lännestä. Hieno, hieno maa tuo Ruotsi.

  VastaaPoista