23.10.2010

Lättyaiheinen artikkeli

Hiottu kokonaisuus: mansikkahillo ja jäätelö.
Lätty, lettu, räiskäle, ohukainen ja vohvelitkin voi tehdä samasta taikinasta. Julmetun hyvällä herkulla on monta nimeä, eikä syyttä. Olemmehan me kaikki kasvaneet näiden äärellä. Hävettää oikein miten harvoin tulee tehtyä lättyjä, yksin harvoin jaksaa, eikä lättybileitäkään kovin usein järjestetä.

Tulevina viikkoina ajattelin tehdä Leinosen keittiössä -episodin lättytaikinasta ja lättyjen paistamisesta. Olen saanut viime aikoina paljon kiinnostavia vinkkejä tämän hienon taiteenlajin hallitsemiseen. Näistä kikoista ja niiden toimivuudesta myöhempänä ajankohtana. Tämänkertainen taikina ei toiminut aivan täydellisesti, pitsireunat jäivät vajavaisiksi, mutta hyvältä maistui silti. Hankala näitä on ryssiä syömäkelvottomiksi.

Lätty, kuten tortillakin on siitä hyvä että sisälle voi laittaa mitä vain herkkua, suolaistakin. Omasta mielestäni on kuitenkin vain ja ainoastaan yksi täydellinen lättykombo: äidin tekemää mantsikkahilloa ja vaniljajätskiä käärittyny lättyyn. Kovikset heittää päälle vielä hienoa sokeria, mulle riittää hillot ja jätskit aivan hyvin.

P.S. Seuraava artikkeli blogiimme tulee olemaan 200. postaus, melkein pitäisi keksiä jotain spessua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti