9.10.2010

Kohveiinitonta kolaa, mutta MIKSI?

Caffeine free Coca-Cola. Tämäkin erikoiskola on Ruotsin tuliaisia. Olen pimittänyt sitä jääkaapissa pari viikkoa, koska arvelin sen olevan "jotain spessua" tai ainakin erikoista. 

Paskat.

Erityisen huonokin olisi riittänyt joihinkin fiiliksiin. Maultaan tämä kuitenkin on todella lähellä ihan tavallista kolaa, mutta siinä ei ole kofeiinia, joka lopettaisi käsieni tärinän aamuisin. Voisi jopa sanoa että tämä on hyvää, mutta sanoin jo äsken että se maistuu melkein tavalliselta kolalta, joten turha sitä on sanoa erikseen. Ehkä tästä vaan puuttuu se pieni kofeiinipotku takaraivoon, muuta vikaa tässä ei ole.

Avasin tölkin ja otin maltilliset hörät ja hätääntynyt pettymys valtasi minut, tiedäthän tunteen jossa jalat menevät löysäksi ja tuntuu että olet todella mokannut jotain pahasti. Miksi tehdä tuote joka maistuu lähes samalta kuin originaalituote, mutta poistaa siitä yksi hyvä ainesosa? En lähtisi syyttämään tästä pelleilystä Coca-Cola Companyä, vaan niitä kilipäitä jotka tällaista tuubaa kauppoihinsa vaativat. Hipit, laihduttajat, ikäihmiset, lapset ja luonnonsuojelijat. Mitä se kofeiini, muka kenellekään on ikinä tehnyt?

Tölkistä tuli muuten aasinsilta mieleeni.. Muistattehan 90- ja 2000-luvun vaihteen jojo villityksen? Kokisjojoissa halutuin juttu oli se kultainen jojo? Ehkä tuon tölkin värityksellä on haettu jotain samaa erikoisuuden tunnetta. Sehän on nykyään muotia, tehdä jotain tyhmää, jotain erikoista. Ei sillä väliä vaikka se olisi ihan pepusta, kunhan on spessua.

5 kommenttia:

 1. Ehkä tuossa on sama juttu kuin alkoholittomassa oluessa, jota olen tölkillisen-kaksi joskus juonut. Tulee sellainen vainoharhainen olo sitä maistellessa: se maistuu melko samalta, mutta kokonaistuntuma on kuitenkin eri.

  VastaaPoista
 2. Mulla tulee kofeiinista ihan hillitön päänsärky, et jotain pahaa se kofeiini on ainakin mulle tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Lintu,
  Ehkä sinua ei vain ole luotu tätä maailmaa silmällä pitäen!

  VastaaPoista
 4. Hei, hei, hei. Tarttuiko Ruotsista mukkaan vaniliakollaa? Sitä oli vielä pari kuukautta sitten hirveä kasa Ican käytävällä. Son hyää.

  VastaaPoista
 5. Jari Sarasvuota lainatakseni voisin sanoa tähän väliin, että "katsokaa näitä ohjelmia".

  http://pallolaajennus.blogspot.com/2010/10/thrilla-in-manilla-zippin-on-sum.html

  VastaaPoista