1.10.2010

Ekskursio karkkitehtaaseen

Aina käydessämme Pandan tehtaanmyymälässä vaimoni toteaa kouluaikojaan muistellen, että se on varmaan jokaisen luokkaretken kohokohta. Varmastikin näin. Sitä ei osaa niin paljon arvostaa, kun meikäläisellä se on ollut usean välitunnin se tavallinen juttu.

Pandalta kuitenkin saa hyvää. Lakritsinhan me tiedämme maukkaaksi, mutta suklaan kanssa saa olla varovainen. Pandan valkosuklaa on pelko pelottava koettelemus. Samoin Juhlapöydän praliinit. Mutta entäpä nuo kuvassa oikealla olevat neliskanttiset suklaaherkut!

Niitä on ainakin joulu- ja pääsiäissesonkiin sekä muihin Jessen elon vaiheisiin omansa. Se tarkoittaa, että on joku maku ja oikean värinen kääre. Nämä herkut myytiin ilman käärettä, joten sesonki jäi tietämättä. Banaanilta ne maistuivat, mikä tarkoittanee, että niillä juhlistetaan 5. kolminaisuuden jälkeistä sunnuntaita tai jotain sinnepäin.

Vasemmalta jököttävän pikkusuklaan pitäisi myös olla kaikille tuttu. Se on Ahaa-patukan reinkarnaatio. Näitä löytyy aina pari juhlispaketista ja ne ovatkin valikoiman syötävimpiä. Tehtaanmyymälästä saa kokonaisia puolen kilon pusseja täynnä pelkästään näitä. Oi ihanuutta; sellainen on aina pakko kopata mukaan.

Siispä, kun sinä olet seuraavan kerran matkalla Tampereelta Kuopioon, tee pikapysähdys Pandalla. Sehän löytyy näin kuntaliitoksen jälkeen Jyväääskylääästä.

2 kommenttia:

  1. tehtaanmyymälä on muuten varsinainen pettymys, eihän siellä ole edes mitään ikkunoita, joista pääsisi näkemään kuinka lakupötköjä pätkitään ja suklaati valuu muotteihinsa.
    taisi olla suomussalmella jonkun toisen pajan tehtaanmyymälä, jossa näin oli.

    mutta ne pandan myymälän isot muovipussit on mahtavia kyyl

    VastaaPoista
  2. Joo, miljööltään tuo puoti on melkoinen pettymys. Mielestäni joskus näki ineen tehtaaseen, mutta ei enää...

    VastaaPoista