13.10.2010

Se on suklaa se!

Maailmassa on paljon kauneutta. On Coca-Colaa, Firenze ja monta muutakin juttua. Valkosuklaa on ehdottomasti myös tuolla listalla.

Kaikki, mikä tulee Baltiasta, ei ole hyvää ja kaunista. Esimerkistä käy Air Baltic, joka perui lentoni tuossa taannoin. Saatana. Virolainen Kalev-suklaa on kuitenkin melkoista hienoutta. Tuo kuvan valkosuklaa, ai jumalauta - sanat eivät riitä kuvaamaan.

Erilaiset hyvät suklaat ovat erilaisia. Tobleronea ei voi verrata Marabouhun, sillä se on vähän sama kuin Ferrarin ja Lamborghinin vertaaminen: täytyy vain tyytyä toteamaan, että molemmat maistuvat herkulliselta. Vaikka suklaita ei voi verrata, Kalevista täytyy todeta, että se on omalla äklömakea-sattumiasisältävä-valkosuklaa -alallaan vertaansa vailla.

En tiedä, onko varsinkaan lapinäijät tätä kokeilleet, kun Viro on niistä niin kaukana. Suomesta tämä ei varsinaisesti hyppää silmille missään. Stockan herkusta tätä saa, mutta en tiedä, miten paljon muualta. Jos kuitenkin näet jossain ja et ole maistanut, kokeile.

7 kommenttia:

 1. Tokmanneissa on ainakin Kalevia, niitähän on jo aika monessa paikassa.

  VastaaPoista
 2. Ennen en löytänyt muualta kuin laivalta, nyt löytyy jo Rovaniemen Prismasta..

  VastaaPoista
 3. Tampereeltakin löytyy. Tervetuloa.

  VastaaPoista
 4. Sokokseltakin löytyy ainakin Tampereelta. Oletko kokeillut tummasuklaa kirsikkaa tai vadelmaa? Ne on kanssa aivan mahtavia.

  VastaaPoista
 5. Täytyy vissiin alkaa kulkea simmut auki :)

  Oon muistaakseni kokeillut jotain toistakin, mutta valkosuklaa se helpoiten tarttuu mukaan. Täytyy ottaa asiakseen maistaa.

  VastaaPoista
 6. Valkoinen suklaa ei ole suklaata. Piste. :)

  VastaaPoista
 7. Heh, onneksi oli tuo piste, muuten en olisi uskonut.

  VastaaPoista