9.10.2010

Ranskalainen Koira

Monet vihaavat ranskalaisia, minäkin. He ovat kansaa, joka edustaa pääsääntöisesti vittumaisia mulkkuja. Itse en ole vittumaisten mulkkujen suurimpia faneja, joten koen tasaisin väliajoin antipatioita fransmanneja kohtaan. Kaikki kohtaamiseni näiden baskeripäisten, omahyväisten patonkipellejen kanssa ovat olleet negatiivisia. Syy ei ole minussa, tietenkään. Yritin kyllä, annoin fransmanneille rehdin mahdollisuuden ja se mahdollisuus on nyt käytetty. No dice, motherfucker. Ranskalaiset ja minä emme ole kavereita, game over.

Monet vihaavat myös koiria, minä en. Puhekielessä monesti puhutaan jostain henkilöstäkin negatiiviseen sävyyn "senkin koirana" tai huono keli on "koiran ilma". Eivät hurtat tätä kaikkea huonoa julkisuutta ansaitse. Koirissakin on vikansa, mutta toisin kuin ranskalaisissa, piskeissä on myös hyviä puolia. Koirista voi tulla ihmiselle lähes korvaamattomia kavereita, jälleen toisin kuin ranskalaisista.

Siksi ihmettelen suuresti miksi tuollaista reikäsämpylää jonka sisällä on nakki, sanotaan French Dogiksi? Kaikkihan me tunnemme Hot Dogin, siis kuuman koiran, mutta entäs vittumainen koira? En tiedä onko tuo French Dog nimitys ihan virallinen, Googlen kuvahaku antaa vastaukseksi erehtymättömän kuvan ranskalaisesta koirasta. Ainakin huoltoasemilla tuota nimitystä näkee käytettävän.

Ostin Ruotsista noita sämpylöitä ja niille mitoitettuja Sibylla nakkeja. Samalla mukaan lähti Kavlin Amerikansk Dressingin pekoniversio, luulin nimittäin ettei Suomesta saa sitä. Taannoisella markettireissullani huomasin että kyllähän sitä pekoniressinkiä täältäkin saa, voin suositella! Koiviston tuntien kaveri säntäsi jo kauppaan. Ihan kivoja dogeja saa tehtyä itsekin, ainoa ongelma noissa on, että miten dressingit, kepsutit, sinapit ja mahdolliset kurkkusalaatit saa ujutettua tasaisesti tuonne sisälle? Nakki tuppaa tökkiä herkut tuonne pohjalle. Vinkkejä otetaan vastaan.

P.S. Kiitos muuten kaikille, jotka ovat tykänneet meistä facebookissa. Teitä on jo 101 kappaletta! Lisää voi tykätä linkin kautta tai tuossa oikealla olevasta namiskasta! Saatte sieltä aina suoraan tiedon uusista artikkeleista feisbookkiinne. Suosittelen.

3 kommenttia:

  1. Nytpa nauratti, ranskalaiset nimittain on mulkkuja. Siitapa se ongelma noiden taytteiden kanssakin tulee. Hodarin ja french dogin yhdistava tekijana kun on se koira, mutta selvastikin jalkimmaisen pilaa se ranskalaisuus.

    VastaaPoista
  2. Tarkka huomio, noin sen vain täytyy olla! En edes itse tullut ajatelleeksi noin yksinkertaista yhteyttä. Ilmiselvää.

    VastaaPoista
  3. Täällä mä sohvalla vielä röhnötän. Vaikka myönnän kyllä, että heti kiinnostuin.

    VastaaPoista